כאב גב לא מוסברים אצל ילד בן שלוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב גב לא מוסברים אצל ילד בן שלוש
    גלעד
    01/04/2012

שלום וסליחה על אריכות הדברים
    בני בן שלוש וחצי מתלונן מזה מספר חודשים על כאבי גב, כל כמה ימים הוא מתלונן על כאבי גב, אנחנו בתגובה מלטפים אותו ובזה מסתיימת התלונה לעוד כמה ימים ללא שום תלונה שבהם הוא משחק ומשתולל ללא שום מגבלה וללא שום תלונה על כאב.
    לפני כשבוע וחצי היתה החמרה בתלונות כולל התעוררות בלילה ותלונה על כאב גב לאחר הפסקה של יום ללא תלונות שוב תלונות תכופות על כאבי גב
    הדרך משם למיון היתה קצרה, בדיקות שתן ודם מקיפות: (ספירת דם, תפקודי כליה וכבד, שקיעת דם, סמני דלקת ובמיוחד של מחלות ראומטיות וכו' ) הכל יצא תקין צילומי חזה ועמוד שדרה יצאו תקינים, מיפוי עצמות שצולם פעמים יצא תקין לחלוטין . הילד נבדק ע"י ראומטולוג ועבר בדיקה נוירולוגית וגם הם לא מצאו דבר. כששאלו אותו איפה כואב לך הגב הוא סימן באופן כללי על החוליות התחתונות של עמוד השדרה אך לא נמצא שם שום רגישות חום או אדמימות, אדגיש שוב שבכל הימים ששהינו בבית חולים ובכלל אף פעם הוא לא הראה שום מוגבלות בתנועה ולא היתה לו שום בעיה להשתולל ולקפוץ בחדר המשחקים של בית החולים , הוא אוכל יפה נראה חייוני אך מדי פעם כשצריך ללכת מבקש שנרים אותו כי כואב לו הגב. לאור כל התוצאות התקינות שוחררנו הביתה וגם התלונות נעלמו.
    אולם לאחר שלושה ימים הופיעה לפתע פריחה כמעט בכל גופו ונפיחות בפנים, רופא המשפחה אמר שכנראה זאת אלרגיה ואם זה לא עובר תוך יומיים ניגש למיון, כעבור שעות הפריחה נעלמה לחלוטין ולמחרת שוב החלו תלונות מדי פעם על כאבי גב...
    אנחנו כבר לא ידעים מה לחשוב מצד אחד הילד נראה בריא וחייוני משתולל ומשחק ללא כל בעיה וכל הבדיקות שעשה תקינות לחלוטין, אך עדיין מתלונן מדי פעם שנרים אותו כי כואב לו הגב האם יש אפשרות שמדובר בכאבי גדילה או שייתכן שמדובר במניפולציה רגשית שהילד יוזם כדי לקבל יחס מועדף (נולד לו אח קטן לפני מספר חודשים)
    שוב סליחה על האריכות בדברים
    ותודה מאיתנו ההורים המוטרדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאב גב לא מוסברים אצל ילד בן שלוש - תגובה

ד''ר אודי לבל
    05/04/2012

גלעד שלום. אני מתנצל על העיכוב בתגובה. אתה מספר משהו מאוד מורכב, מעבר ליכולת לשלי להוסיף משהו מעבר למה שכבר בוצע ונחקר. אני חושש שהעניין הוא קצת מעבר למה שפורום באינטרנט יכול להוסיף. היצמדו לרופא שיש לכם בו אמון ויש עימו קשר טוב, ולכו איתו במהלך הבירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב אצל ילד בן 3.5

מריאנה
    10/09/2012

אנחנו בדיוק(!!!!) באותו סיפור. עם ילד באותו גיל, אותן התלונות ואותו תאור מצב. מילה במילה, רק שאנחנו עוד לא נבדקנו ביסודיות שכזאת (רופא משפחה אמר שנראה לא שהכל תקין, אבל אם ממש בא לנו, אנחנו יכולים לגשת לאורטופד) ובתור טיפול ממשיכים ללטף לו את הגב. אחכה כאן איתך לתשובה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותו סיפור...למישהו יש עדכון?

לירן
    08/08/2014

חלפה שנה מאז העדכון האחרון, אני מניחה שחלה איזשהו התקדמות באבחון או שנפסקו התלונות.
    הבן שלי בן שנתיים ושלושה חודשים , סיפור דומה ...
    מישהו יכול לעדכן ???
    תודה
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב לא מוסברים אצל ילדים

ד''ר אודי לבל
    09/08/2014

שלום לכולם. אכן כאבי ״גב״ אצל ילדים לפני גיל ההתבגרות הם עניין מורכב ומסתורי. אני חושש שבמקרים רבים המקור אינו בגב (שרירים, חוליות וחוט השידרה) אלא רקמות שכנות, וכאלה יש הרבה. הגב הוא איזור עם ״מיקום תחושתי״ נמוך ולכן הרבה כאבים מיוחסים לגב אך המקור אינו שם. אני מבין שהילדים עברו בירור בסיסי סביר (בדיקה גופנית, הדמיה ברנטגן, us של הבטן) אני מוסיף לרוב גם בדיקת שתן ומוודא שאין עצירות כרונית. מעבר לכך אני מציע להמשיך מעקב אצל רופא/את הילדים. להם יש מבט כללי יותר מאשר לנו האורתופדים. צריך להמשיך להיות עירניים, אבל גם להמשיך בשיגרת החיים. גם במאה ה 21 אין לנו הסבר לכל תופעה. את חלקן הזמן יגלה לנו וחלקן יחלפו בלי שנדע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם עם ילד בן שנתיים סיפור דומה ממש!

יעל
    19/01/2015

הילד מתלונן כל הזמן שכואב הגב ותופס את הגב התחתון כבר 4 חודשים , אשמח לדעת מאחד ההורים האם המשכתם בברור ומה עלה בברור תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גבב אצל ילדים

ד''ר אודי לבל
    19/01/2015

שלום להורים הרבים. ראו למעלה ב"שאלות נפוצות" את ההתייחסות שלי לנושא.
    זה עניין מורכב ומאוד רגיש. כל אחד מכם צריך לפעול בזהירות עם רופא/ה מסור/ה שינוע איתו/ה במסלול הבירור. מצד אחד צריך להיות קפדני, כדי לא לפספס בעיה מסוכנת, ומצד שני לא לחשוף את הילד/ה לתהליך בירור שגם הוא יכול להיות מסוכן (למשל קרינה, הרדמה, בדיקות פולשניות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב בגיל שנתיים

עטרה
    10/03/2015

בבקשה שמישהו ירגיע אותי ...
    אני חרדה מאוד ולא יכולה לעצום עין... אם מישהי כבר בדקה מה יכולה להיות הסיבה לכאבי גב בגיל כזה.
    הילד שלי בן שנתיים ולאחרונה מתלונן על כאבי גב...
    לא בהיסטריה ולא בבכי... אבל הוא מציין זו כבר כמה פעמים ונוגע בגב האמצעי...
    מחר אצטרך לעשות לו בדיקת שתן(לפי מה שביקשה הרופאה) אבל אם מישהי תוכל להרגיע אותי אודה לה מאוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב אצל קטנטנים

לירן
    10/03/2015

הי עטרה
    ממש מבינה לליבך.
    אצלינו הסיפור חלף כלא היה....עשינו בירור דיי מקיף ולא עלה דבר, משיחות עם הורים שחוו מצב דומה נאמר לי כי בסופו של דבר זה היה בעיית מעיים כזו או אחרת.

כנראה שגם אצליינו.
    מקקוה שגם אצלכם ייגמר כך הסיפור.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו