מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בכף הרגלמיכל17/04/2012
ערב טוב
ביום שבת בני, בן ה 12 יצא מאהאמבטיה ולפי דבריו הסתובבה לו הרגל הימנית. כתוצאה מכך צרח צרחות נוראיות של כאב , ולבסוף נרדם. למחרת נח בבית , ולאחר שחבשתי את הרגל עם תחבושת אלסטית הכאבים גברו, ונסענו לבית חולים. לאחר צילום התברר שיש שבר בכף ברגל בין באצבעות לתחתית הגרל. [רשום אבחון מס 827] ההמלצות: רגל חבושה מנוחה קניית נעל עם הגבה שמיועדת לאחר ניתוח . ביקור נוסף אצל אורטופד בעוד 3 שבועות+ צילום חוזר.
כאשר הגעתי לחנויות אורטופדיה התברר שהם צריכים לדעת האם מדובר בהגבה אחורית או קדמית. התקשרתי למיון ורופא אחר הסתכל בצילום ושאל האם הסבו את תשומת ליבי לממצא בשוק שיש לבדוק אותו. [כמובן שלא נאמר לי דבר]
איני מתכוונת לומר את דעתי על אותו רופא , ואני כמובן נמצאת בשיא החלץ . שאלותי:
א האם אתה יכול לומר לי על איזה נעל מדובר?
ב. האם ילד יכול לשבור שבירה שכזאת מסיבוברגל
ג. האם יכול להיות קשר בין אותו ממצא לבין השבר
ד. האם יכול להיות שמדובר בגידול סרטני למרות שהילג מתעמל 4 פעמים בשבוע כדורסל, ולא התלונן על כאבים
סליחה על אורך הכתוב
ותודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בכף הרגל - תגובה
ד''ר אודי לבל23/04/2012מיכל שלום. איני יכול לענות על שאלותיך, המקרה מורכב מידי. אני רוצה להציע שתפנו לאורתופד נוסף בימים הקרובים עם הצילומים מביה"ח להערכה חוזרת. לאור התיאור שלך אני חושב שכדאי לבצע הערכה מחודשת ולשקול אם האבחנה היתה מדויקת והאם הטיפול הוא נכון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)