מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך לתשובתך ולשאלתי בנושא כאב גבדנה24/04/2012
תודה רבה על תשובתך.
אז אני רק רוצה לוודא, נגיד שהייתי באה אלייך עם הבת שלי ,בת כמעט 4, סובלת מכאבי גב תחתון כ 3 שבועות, והיית בודק אותה בדיקה גופנית ואומר שהכל תקין. ובדיקות דם תקינות. ואומר לי שזה כלום ושהיא בריאה. כמו מה שאמר לי האורטופד שהיינו אצלו.
והייתי חוזרת אלייך למעקב כעבור חודש ואומרת שהילדה עדיין מתלוננת שכואב לה הגב התחתון, לפחות פעמיים כל יום, אבל שהיא מתנהגת רגיל, והיא שמחה ומאושרת וקופצת ומשתוללת ורוקדת וישנה טוב בלילה. ושכל פעם שהיא מציינת שכואב לה הגב זה חולף כעבור דקה או מספר דקות וגם במהלך הכאב אין הגבלה בתנועה, לא בוכה מבכי. פשוט תופסת את הגב התחתון, אומרת שעדיין כואב, לפעמים מבקשת מסאז' וממשיכה הלאה- מה היית ממליץ לי לעשות?
האם היית ממליץ על המשך בירור? ואם כן, איזה?
וגם, האם יכול להיות לילדה בת כמעט 4 כאבי גב כמו שיש למבוגרים- אצלנו כל המשפחה סובלת מהגב. האם זה יכול להיות כאב שרירי כמו שאנו המבוגרים סובלים ממנו? איך יודעים אם זה סתם כאב שרירי שאין להילחץ ממנו?חשוב לי לדעת, כי כל פעם שהיא מתלוננת שכואב לה- אני מאוד נלחצת והייתי רוצה שמישהו ירגיע אותי ויגיד לי שמותר לה להתלונן ומותר לה שיכאב לה כל עוד א,ב, ג, ד....
אני ממש מצפה לתשובתך, כי אני קצת מודאגת ורוצה לדעת מה לדעתך כדאי לעשות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ד''ר אודי לבל25/04/2012דנה שלום. אני מבין את הדאגה, אני רואה שאת עוקבת בתשומת לב אחר מצב הילדה, ומודעת לסתירה שיש בין המצב ללא הכאב ומצב שבו כואב לה. אין לי פתרון אלא להמשיך לחפש מה יש פה... אנחנו תמיד מבררים ממה נובע כאב. חיזרו לאורתופד ילדים להשלים את הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נוסף
דנה26/04/2012כמובן שאחזור לאורטופד, אני גם שוקלת לבקש בדיקת MRI.( מתלבטת היות ונאמר לי שבגילה זה כרוך בהדמה מלאה)
אבל לבנתיים- עד שיגיע התור שלנו בעוד כשבוע, ממה שאני מתארת- ילדה בריאה בת 3 וחצי, חודש של כאב גב תחתון,מציינת שכואב כפעמיים ביום, נמשך דקה, 2 דקות בכל פעם, הילדה תופסת את הגב ( ממש כמונו המבוגרים שכואב הגב..) ואז ממשיכה להשתולל כרגיל.
האם יכול להעיד על משהו מסוכן? ( אני כמובן פוחדת מגידול חלילה...)
מה יכולות להיות הסיבות לכאב שכזה?
אני מתנצלת מראש שאני לא מרפה, אני פשוט מודאגת.
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נוסף - תגובה
ד''ר אודי לבל26/04/2012דנה שלום. אני מבין את הדאגה העמוקה. אני מקווה כמוך שהדאגה היא לשווא ושכל העניין יחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)