מפרקים חופשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפרקים חופשיים
    מעיין
    24/02/2008

הבן שלי בן 7 חודשים. כל פעם שהוא מזיז את הרגליים יש לו "קלאק" גם מהברך וגם מהקרסול, תלוח מה הוא הזיז. רופאת הילדים שלו אמרה שמדובר במפרקים חופשיים וזה יעבור. האם כך הדבר? ומה ניתן לעשות? לא ניראה לי שזה כואב לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפרקים חופשיים

הוספת תגובה

• קליקים במפרקים

ד''ר אודי לבל
    24/02/2008

מעיין שלום. קליקים מסוגים שונים שכיחים אצל תינוקות ולרובם אין לנו הסבר. לרוב, ההורים שמים לב לכך בזמן החלפת חיתול, ולרוב הם מייחסים זאת לתנועת הברך. (שימי לב שגם למבוגרים רבים יש כל מיני קליקים) יש הורים שמסיקים שזה כואב לילד (אפילו כואב מאוד) ויש שחושבים שהוא לא מרגיש את זה. היות שהילד עוד לא יכול לספר - אין דרך ברורה לדעת. המקור הוא כנראה תנועת גידים או רצועות וחיכוך שלהם עם רקמה אחרת (עצם או מעטפת המפרק). דוקא קליק במפרקי הירך כן נקשר לבעיה - אם בעת בדיקה אנחנו חשים קליק או קלאנק, זה עשוי להצביע על מפרק לא לחלוטין תקין וכדאי לבדוק באולטרא-סאונד אם הכל בסדר. הקליקים חולפים עם הצמיחה, ואחרים מופיעים במהלך החיים בהתאם לשנוי במבנה הגפיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור

מעיין
    24/02/2008

אצל התינוק שלי ילא מדובר במפרק הירך אלאל הברך והקרסול. דבר נוסף זה לאו דווקא בזמן החלפת חיתול זה כל הזמן. כל פעם שהוא מזיז את הרגל יש את הקנאק הזה מה גם שניתן לראות את התנועה של הקנאק ולא רק להרגיש אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מחכה לתגובה

מעיין
    29/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קליקים

ד''ר אודי לבל
    29/02/2008

מעיין שלום ואני מצטער שלא השבתי עד כה. הקליקים האלה מדאיגים הרבה הורים... ובכל זאת אין לי הסבר טוב ומשכנע ממה זה נובע (יש כפי שציינתי נסיונות להסביר, אבל הם לא משכנעים את רוב ההורים) בכלל הרפואה מסוגלת להסביר מעט מאוד מתוך התסבוכת שהיא גוף האדם, בעיקר בשלב הצמיחה. מה שדי ברור הוא שאין לכך כל השלכה על ההתפתחות התקינה של התינוק, ולכן אני מציע לא לעסוק בזה אלא להתעלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו