מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפילה של תינוקת בת שנה וחודשייםליר16/08/2012
מודאגת, אנא עזרו. אתמול בבוקר נפלה הקטנה כשטיפסה על סל קל שהיה על הריצפה. אומנם לא נפילה מגובה רב בכלל, אבל מאותו רגע בכתה והיה לה מצב רוח רע. חשוב לי לציין שזו ילדה שנופלת ולא בוכה, או בוכה לכמה שניות וזהו. במקרה הזה הרגשתי שמשהו לא תקין. במהלך היום הבחנתי שהיא מנסה לזחול ולא מצליחה. כל פעם שניסתה לזחול, לא הצליחה להזיז את הרגליים וייללה. גם לא הצליחה לטפס על המגלשה, משהו שהיא עושה בעיניים עצומות. ללכת היא מצליחה חופשי ורצה לה בכיף. הלכנו הבוקר לאורטופד והוא אמר שאין לה כלום, אבל ממש כלום, ושעניין הזחילה זה פשוט מנגנון הגנה שלה, משהו אינסטינקטיבי שמונע ממנה לזחול, אבל בלי שום בעיה פיזית. הוא אמר שזה יעבור תוך כמה ימים ושאחזור לביקורת ביום שני. אבל גם היום אני רואה שהיא לא מצליחה לזחול, מוותרת וישר נעמדת והולכת. בכלל, מצב רוח לא משהו מאז ולא רוצה לעזוב אותי. מבקשת לדעת מה זה אומר העניין שהם מגנים על עצמם ולכן היא לא זוחלת. האם זה הגיוני? האם עלי לקבל עוד חוות דעת? עלי לציין שהרופא בדק אותה ביסודיות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה של תינוקת בת שנה וחודשיים - תגובה
ד''ר אודי לבל17/08/2012שלום. אני חושב שעשית נכון שפנית לבדיקה אצל רופא. אני מניח גם שהבדיקה שלו יכולה לשלול בעיה משמעותית. צריך לזכור שמשהו קל יותר כמו שבר מסוג greenstick- קשה מאוד לזיהוי. יתכן שזו הסיבה לשינוי בהתנהגות. שבר כזה, אם נגרם, לא דורש טיפול. אני מציע להשגיח מספר ימים ואם המצב לא משתפר - גשו להערכה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילה של תינוקת- שוב שאלה
ליר19/08/2012שלום ד"ר לבל,
תודה רבה על תגובתך.
אכן הלכתי לחוו"ד נוספת. האורתופד אמר הפעם שהוא כמעט בטוח שיש לה שבר בעצם הבריח. הוא הבחין שהיא לא רוצה להישען על היד הימנית ובגלל זה בעצם מסרבת לזחול. האמת שבאותו ערב (יום ה') ועד היום, גם אני הבחנתי בכך. היא ממש משאירה את היד הימנית באוויר ונשענת (לצורך קימה מהריצפה למשל) רק על השמאלית. הבנתי ממנו שאם זה כך אין מה לדאוג, גם לא כדאי סתם לעשות מיפוי עצמות כי בכל מקרה אין מה לטפל בשבר כזה. הוסיף שמתאחה לבד ומדובר בשבר ממש ממש קל. שאלתי היא האם כדאי להזהר עכשיו? למנוע ממנה לשחק בגינה (מנסה לטפס על המגלשה ולא מצליחה, משקיעה הרבה מאמץ)? האם כדאי לדאוג למנוחה פיזית? או האם יש משהו אחר שצריך או ניתן לעשות בינתיים? ושאלה אחרונה- כמה זמן לוקח לשבר כזה להתאחות, והאם אראה הבדלים בתנועה או סימנים אחרים שיישארו איתה לעתיד? שוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילה של תינוקת- שוב שאלה - תגובה
ד''ר אודי לבל19/08/2012ליר שוב שלום. שבר בעצם הבריח לא דורש כל טיפול ולא משאיר לרוב כל בעיה תפקודית. חיזרו לחיים רגילים. מה שאינה רוצה היא לא תעשה. .. מעבר לכך אני מניח שהכל יחלוף במהירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)