נעלי צעד ראשון? באמת כזה חובה???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נעלי צעד ראשון? באמת כזה חובה???
    אפרת
    25/02/2008

מאוד מענין אותי לדעת אם נעלי צעד ראשון אכן כל כך הכרחיים או שזה מסחטה של כסף.
    כשהבת הראשונה שלי התחילה ללכת נתתי לה ללכת יחפה כמה שיותר ולבחוץ
    קניתי לה נעליים ב20 שח עם סוליה רכה לא אורטופדי ולא מחזיק את הקרסול ולא נעליים.
    אני רוצה לציין שהיא היום בת שלוש והרגליים שלה לא עקומות, ולהפך כל מה שקשור בריצות קפיצות ועלייה / ירידה של מדרגות היא מאוד מפותחת ומתקדמת ביחס לילדים אחרים בגילה.

אני בדעתי הלא מקצועית מאמינה שנתתי לרגל שלה בגיל צעיר להתיצב מעצמה ולבנות שרירים שיגנו על הרגל והקרסול שלה בלי עזרה של נעליים גבוהות.

רציתי לדעת את הדעה המקצועית והאם יש דברים בגו בניצול המכוער הזה של הורים תמימים שרוצים את הטוב ביותר לילד שלהם?!

ועוד שאלה קטנה לחברה.... האם ניתן להעביר נעלי צעד ראשון מילד לילד או שחייבים לקנות חדשות?
    אמרו לי פעם שזה תופס את הצורה של הרגל ועל כן העברה לילד אחר עלול לעשות נזקים לא פחות ולא יותר לרגל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נעליים לילדים

ד''ר מרק אידלמן
    25/02/2008

אפרת שלום,
    בגדול אני בדעה שלהתפחות כף רגל נכונה אין צורך בשום נעליים.בספר של לין סטחלי(אוטוריתה גדולה בארטופדיה ילדים) מוזכר :'barefoot people have the best feet "
    Your child needs a flexible , soft shoe to develop normally
    אני מזכיר תמיד שנעל לא חייבת ליהות יקרה ומותג, אך חשוב שסולייה תהיה גמישה מספיק.
    בקשר לנעליים צד ראשון: אם הם גמישים מספיק ניתן להביר מילד לילד אין ספור פעמים.
    מרק אידלמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו