מיפוי עצמות לילד בן 4 וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי עצמות לילד בן 4 וחצי
    אבנר שמשי
    14/09/2012

שלום,
    ילדנו בן 4וחצי סובל מכאבי רגליים מזה כשנה וחצי- מתעורר בלילות מכאבים, תדירות ממוצעת פעם בשבועיים (לפעמים חודש שקט ולפעמים אפילו 6 פעמים בחודש). עבר בדיקת אורטופד +רנטגן, ללא ממצאים. הכאבים כמעט תמיד בימין והיו מס' מועט של כאבים בשמאל. תמיד החלק שבין הקרסול לברך וכאבים עזים כאמור. הופננו למיפוי עצמות ושאלתנו:
    1. האם הכרחי או שיש בדיקות "נוחות" יותר שניתן לאבחן בהן את הכאבים?
    2. החומר הרדיואקטיבי שמפיץ החומר המוזרק- אומרים שכמעט כל הקרינה נעלמת בתוך יומיים שלושה- מה פירוש כמעט? האם נשארת קרינה כלשהי בגוף?
    3. מה באמת רמת הסיכון לטווח ארוך? במיוחד שמדובר בילד קטן.
    4. האם הבדיקה כואבת?
    נודה לתשובתכם בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות לילד בן 4 וחצי

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות לילד בן 4 וחצי - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    14/09/2012

לפי סיפורך לילדה יש כאבי גדילה
    לוחית הצמיחה גודלת בשעות הלילה ולו בבוקר/צוהוריים- לכן אצל ילדים בגילאים 2-6 יש כאבי לילה
    אם הייתי בודק אותה הייתי יותר בטוח , אך לכאורה אינני רואה סיבה בהדמייה ( בוודאי לא מיפו)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מפתיעה כי

אבנר
    15/09/2012

אורטופדים רבים שוללים לחלוטין את התיאוריה הנל על "כאבי גדילה" כפי שרשמת. מדוע יש סתירה בין רופאים שאמורים להבין בתחום? יותר מאורטופד אחד אמר לי שהגדילה לא מתבצעת דווקא בלילה ולא אמורה כלל לגרום לכאב כזה. ולכן הם אומרים שמכנים "כאבי גדילה" כל מה שאינם מצליחים להסביר ולאבחן. אשמח לתשובתך העניינית בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מפתיעה כי - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    15/09/2012

לדעתי קבלת הסבר ענייני מאוד . לגבי אורתופדים רבים שלא מאמינים בכאבי גדילה - זה לא המקום לדסקס . כתבתי לך דעתי המבוססת על לא מעט ניסיון שנים . כתבתי לך שצריך גם לבדוק ילד - אך אם אין ממצא בולט בבדיקה לא הייתי שולח לשום מיפוי עם כמויות עצומות של קרינה בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו