סטייה בהליכה בעקבות שבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטייה בהליכה בעקבות שבר
    שני
    20/09/2012

שלום רב
    בני בן שנה ושלושה חודשים שבר את ירך שמאל, שבר ענף ירוק כשהיה בן 8 חודשים. טופל בחבישת soft spica ובאותו זמן השתדלנו להמנע מנשיאת משקל בעת הזחילה.
    כיום, לשמחתינו הוא הולך ואפילו רץ, אך אני שמה לב כי קיימת צליעה בהליכה, הוא אינו מעביר את ירך שמאל ישר לפנים אלא עושה סיבוב קל שלה הצידה.(circumduction)
    כפזיותרפיסטית שהיא אמא, אני מודעת לעובדה שייתכן הבדל קל באורך הרגליים, אך בימים האחרונים אני שמה לב שאפילו הכתפיים כבר מושפעות מתבנית ההליכה שסיגל לעצמו ואני מתחילה להלחץ מהמצב.
    אציין גם שהוא נופל מידי פעם.
    אשמח לשמוע את חוות דעתך, לקחתי אותו לאורטופד ילדים שבקושי הסתכל על דגם ההליכה שלו, ושכטרם שמתי לב לאסימטריה שכתף שמאל גבוהה מהימנית.
    תודה, ושנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטייה בהליכה בעקבות שבר

הוספת תגובה

• סטייה בהליכה בעקבות שבר - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    21/09/2012

לא נשמע לי שיש כאן בעייה דורשת טיפול - אסימטריה לאחר שבר בירך יכולה להיות עקב אי שוויון גפיים ( בסופו של דבר זה מסתדר ברוב המקרים
    כמובן - שכדי גם לבדוק ילדה כדי לענות לך מדוייק יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו