רכיבה על סוסים ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רכיבה על סוסים ?
    רון
    28/02/2008

שלום ,

שמי רון אני בת 14 ..

עד לפני 4 חודשים הייתי רוקדת בחוג ריקוד הרבה , בערך 10 שעות בשבוע ..

לפני 4 חודשים פרקתי פיקה [פריקה מלאה , לפני היו הרבה תת פריקות ] כתוצאה ממבנה גוף לא תקין ,

כנראה במפרק הירך ..

בקיצור איבחנו קריעה מלאה של הרצועות ..

הרופאה אומרת שיש לי דלקת.

עכשיו השאלה שלי היא :

רכיבה על סוסים [מלווה ברצועה tro -pull ] היא סכנה לפריקה חוזרת או אפילו תת פריקה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רכיבה על סוסים ?

הוספת תגובה

• פריקת פיקה?

ד''ר אודי לבל
    28/02/2008

רון שלום. קשה לי להבין את ההקשר. ככל הנראה סבלת מפריקה של פיקת הברך. זה מצב די נדיר ובאמת ברוב המקרים אנו מוצאים קשר למבנה חריג (מעט) של עצם הירך אצל בני נוער שסבלו מפריקה כזו, עם זאת - לצורך פריקה חייבת להיות חבלה משמעותית! הפריקה גורמת לקרע של חלק מהשריר בחלק העליון הפנימי (מדיאלי) שלה (בלי קרע כזה היא לרוב לא יכולה לפרוק). דבר נוסף שעשוי להתרחש הוא שבר של הסחוס בפיקה או בעצם הירך בשל החיכוך ביניהם - כדאי לודא שזה לא קרה אצלך. לגבי רכיבה, אני לא מבין את הקשר אבל אם תסבירי לי מה בדיוק ברכיבה מדאיג - אנסה להתייחס (אין לי נסיון ברכיבה..)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

רון
    29/02/2008

פרקתי פיקה, נקרעו העצועות שמחזיקות את הפיקה.
    אין שבר של הפיקה או משהו כזה ..
    השאלה היא אם הפעולה של הרכיבה.. [ כיפוף של הברכיים ]
    יכול לפגוע לי בברך ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פריקת פיקה

ד''ר אודי לבל
    29/02/2008

רון שלום, האם הוצע לך לעבור תיקון ניתוחי של הרצועות?, אם לא, בהחלט יתכן שבזווית כיפוף כלשהי של הברך יכולה להתרחש פריקה חוזרת. מאוד נדיר לפרוק את הפיקה בכיפוף סתם, אבל יתכן שבעת רכיבה, כשהברך כפופה, תבצעי פתאום תנועה חדה שתביא לפריקה. כדאי לדון בעניין עם האורתופד שטיפל בך - הוא ודאי יוכל להעריך מה הסכוי לפריקה חוזרת בכלל ובפרט בעת רכיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו