מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רכיבה על סוסים ?רון28/02/2008
שלום ,
שמי רון אני בת 14 ..
עד לפני 4 חודשים הייתי רוקדת בחוג ריקוד הרבה , בערך 10 שעות בשבוע ..
לפני 4 חודשים פרקתי פיקה [פריקה מלאה , לפני היו הרבה תת פריקות ] כתוצאה ממבנה גוף לא תקין ,
כנראה במפרק הירך ..
בקיצור איבחנו קריעה מלאה של הרצועות ..
הרופאה אומרת שיש לי דלקת.
עכשיו השאלה שלי היא :
רכיבה על סוסים [מלווה ברצועה tro -pull ] היא סכנה לפריקה חוזרת או אפילו תת פריקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת פיקה?
ד''ר אודי לבל28/02/2008רון שלום. קשה לי להבין את ההקשר. ככל הנראה סבלת מפריקה של פיקת הברך. זה מצב די נדיר ובאמת ברוב המקרים אנו מוצאים קשר למבנה חריג (מעט) של עצם הירך אצל בני נוער שסבלו מפריקה כזו, עם זאת - לצורך פריקה חייבת להיות חבלה משמעותית! הפריקה גורמת לקרע של חלק מהשריר בחלק העליון הפנימי (מדיאלי) שלה (בלי קרע כזה היא לרוב לא יכולה לפרוק). דבר נוסף שעשוי להתרחש הוא שבר של הסחוס בפיקה או בעצם הירך בשל החיכוך ביניהם - כדאי לודא שזה לא קרה אצלך. לגבי רכיבה, אני לא מבין את הקשר אבל אם תסבירי לי מה בדיוק ברכיבה מדאיג - אנסה להתייחס (אין לי נסיון ברכיבה..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
רון29/02/2008פרקתי פיקה, נקרעו העצועות שמחזיקות את הפיקה.
אין שבר של הפיקה או משהו כזה ..
השאלה היא אם הפעולה של הרכיבה.. [ כיפוף של הברכיים ]
יכול לפגוע לי בברך ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פריקת פיקה
ד''ר אודי לבל29/02/2008רון שלום, האם הוצע לך לעבור תיקון ניתוחי של הרצועות?, אם לא, בהחלט יתכן שבזווית כיפוף כלשהי של הברך יכולה להתרחש פריקה חוזרת. מאוד נדיר לפרוק את הפיקה בכיפוף סתם, אבל יתכן שבעת רכיבה, כשהברך כפופה, תבצעי פתאום תנועה חדה שתביא לפריקה. כדאי לדון בעניין עם האורתופד שטיפל בך - הוא ודאי יוכל להעריך מה הסכוי לפריקה חוזרת בכלל ובפרט בעת רכיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)