שבר קלויקולה לתינוק בן שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר קלויקולה לתינוק בן שנה
    אלכס
    08/12/2012

שלום רב,
    לבן שלי בן שנה יש שבר קלויקולה - עצם הבריח, ככל הנראה מנפילה בגן.
    הייתי במיון ונעשה צילום. הרופא אמר שאין מה לעשות בגיל זה והתינוק מגביל את העצמו לבד. האם באמת כאשר יש שבר כזה לתינוק בן שנה לא עושים כלום חוץ מלהשגיח עליו? מה כן ניתן לעשות?
    כמו כן, מה ההשפעה של שבר זה לעתידו של הילד, העצם תהיה שבירה יותר בעתיד? האם יהיה סימן חיצוני לשבר?

תודה, ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שבר קלויקולה לתינוק בן שנה - תגובה

ד''ר אודי לבל
    08/12/2012

אלכס שלום. אני מסכים. בגיל כזה הטיפול הוא: לתת משככי כאב במידת הצורך, ולתת לתינוק להגן על עצמו מפני דברים מכאיבים. אפשר כמובן לתת "מתלה" להניח בתוכו את היד אבל לרוב בגיל הזה - הם לא אוהבים את זה וזה לא מספק שום יתרון על סתם מנוחה. מה שחשוב להכיר הוא שהרמת הילד על הידיים יכולה להכאיב (כמו כל תנועה של הכתפיים) ולכן בהרמת הילד, קחו אותו מהמותניים. לטווח הארוך לרוב אין לשבר כזה השפעה תפקודית. העצם נתונה בתוך "שרוול" רך והוא לא נקרע בזמן השבר ולכן גם הריפוי הוא מצוין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו