מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בכפות הרגלים- ילד בן 5ליאת28/01/2013
שלום,
בני בן ה5 מתלונן זו הפעם השלישית בשבועיים האחרונים על כאבים בכפות הרגלים באזור האצבעות וכריות כף הרגל. בכל פעם התלונה על רגל אחרת לפעמים על שתיהן יחד.
הכאבים מופיעים בשעות אחר הצהרים המאוחרות ואף מתעורר באמצע הלילה עם כאבים.
לאחר נורופן ומעט עיסוי שלי הכאב פוסק ועובר כאילו לו היה.
הילד מתפקד רגיל במהלך היום קופץ ורץ ללא כל בעיה מיוחדת.
אני יודעת שכאבי גדילה אינם מופיעים באצבעות הרגלים אם כך מה יכולה להיות הסיבה?
כפות הרגלים אינן נפוחות או אדומות ולא נראית שום סיבה לעין.
חשוב לציין שני דברים-
בני נולד פג במשקל מאוד נמוך והחל ללכת בגיל מאוחר יחסית - שנה ו7 חודשים, אך הדביק את כל הפערים הפיזיולוגיים והקגנטיביים בגיל שנה ו10.
במשך הרבה מאוד זמן הלך על קצות האצבעות, עד היום לעיתים וכשאני מעירה לו על כך מקפיד לדרוך על כל כף הרגל. עד היום נדמה לי שהולך על קצות האצבעות, או לפחות שמרבית המשקל הוא על קצות האבצבעות וכריות כף הרגל, אך הדבר פחות בולט מבעבר. לא טיפלנו בזה מעולם ואני לא בטוחה אם יש קשר.
האם יש צורך בבדיקות מיוחדות? מה יכולה להיות הסיבה?
אני מאוד מודאגת מהכאבים שחוזרים כבר פעם שלישית ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכפות הרגלים- ילד בן 5 - תגובה
ד''ר מרק אידלמן29/01/2013אם אתה מאוד מודאג יתכן ויש צורך גם לבקר אצל אורטופד ילדים , אך כאבי לילה בגפיים תחתונות בגיל הזה ניראם לי ככאבי גדילה - אין צורך בטיפול מיוחד -זמן וסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)