DDH

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• DDH
    בר
    11/03/2008

בתי בת שבועיים וחצי. בוצע US פרקי ירכיים ונמצאה רמה 2C בצד שמאל. נאמר לנו לחזור על ה-US בעוד 3 שבועות, בינתיים ללא טיפול.
    האם אכן לא דרוש טיפול בשלב זה? האם טיפול מוקדם לא יעיל במקרה כזה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    DDH

הוספת תגובה

• DDH וממצא סונוגרפי

ד''ר אודי לבל
    11/03/2008

לילך שלום, ראשית - דר' אידלמן הוא המומחה האמיתי בתחום הזה ואני אשיב רק בקיצור ואני מקוה שוהא יתייחס. מצב 2C הוא מצב (לפי אולטרסאונד) שבו ראש הירך בתוך המכתש (אצטבולום) אבל המכתש מאוד רדוד (בניגוד למצבי 2A או 2B - שהם מצבים "לא בשלים"). לכן באופן כללי במצב כזה צריך לטפל, אבל לעיתים בשל הגיל הצעיר, אנחנו מציעים לבדוק שוב מתוך ידיעה שבגיל המאוד מאוד צעיר יש לעיתים שנוי מהיר מאוד במצב ממה שנראה ממש כמו "מחלה" למה שמתברר בהמשך כ"בריא".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

בר
    12/03/2008

האם, אם כך, טיפול מוקדם יכול להזיק?
    שוב, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מוקדם מאוד ב- DDH

ד''ר אודי לבל
    12/03/2008

לילך שלום, צריך להבין שכל בדיקת הדמיה "רואה" ממצא שאולי קיים ואולי לא. אנחנו קוראים לזה false positive result - מצב שבו הבדיקה אומרת שיש "מחלה" שאיננה. ידוע שבגיל מוקדם מאוד יש תינוקות שבהם אולטראסאונד מראה מצב דמוי DDH אבל הוא יעלם בטווח של 4-6 שבועות. אין סיבה לטפל בתינוק/ת בריא/ה. הדבר כרוך בקניית רתמה, לימוד ההתקנה, אי נוחות, ואולי אפילו נזק ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הנזק שעלול להיגרם מטיפול מוקדם?

בר
    14/03/2008

ראשית, תודה רבה על התשובה.
    אם אפשר, בכל זאת, אשמח להתייחסותו של ד"ר אידלמן לגבי הממצא וטיפול בגיל כל כך מוקדם.
    האם יש שתי גישות לטיפול ב-DDH? אחד הרופאים אמר כי טיפול מוקדם מצליח באחוזי הצלחה גבוהים יותר וככל שמתחילים יותר מוקדם, הטיפול נמשך פחות זמן, כלומר פחות זמן עם הרתמה.
    שוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מאוד מוקדם ב- DDH

ד''ר אודי לבל
    16/03/2008

לילך שלום, אני מסכים שלרוב הטיפול המאוד מוקדם (מוקדם מההמלצה הטיפולית הרגילה) מוצלח מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DDH

ד''ר מרק אידלמן
    15/03/2008

מסכים עם כל מילה שכתב ד"ר לבל.
    לפי פרופ.גרף type 2c -אינדיקציה לטיפול מיידי, אך אני אישית לא מטפל דרגה הזאות עד גיל 6 שבועות.אם בגיל 6 שבועות יש שיפור -אני ממשיך לעקוב עד 3 חודשים (ומבצע US פרקי ירכיים כל 3 שבועות), במידה ודרגה 2C נישארת בגיל 6 שבועות אני מתחיל טיפול ברצועות פבליק."איחור" של 3 שבועות לא גורם לדעתי לשום נזק עתידי, אך בהרבה מיקרים ההמתנה פותרת מטיפול הלא נחוץ.
    בברכה,
    מרק אידלמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על חוות הדעת.זה מאוד עוזר

בר
    16/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו