שכיבה של תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבה של תינוק
    הילה
    20/03/2008

שלום רב

קצת ארוך....
    הרבה מהעגלות החדשות בשוק לא נשכבות עד הסוף וכך התינוק שוכב בזוית קלה,האם זה יכול להזיק? האם עדיפה עגלה שאפשר להשכיב את המזרן עד למצב שכיבה מלא של 180 מעלות, בחודשים הראשונים של תינוק?

על מה צריך להקפיד בחודשים הראשונים של התינוק לגביי תנוחת גופו?האם שכיבה ממושכת מזיקה?
    שאלה נוספת היא לגבי המזרן של העריסה האם עדיף מזרן קשיח או רך ?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה של תינוק

הוספת תגובה

• תנוחת שכיבה וסוג מזרון

ד''ר אודי לבל
    21/03/2008

נעמה שלום. הנושא הזה קשור מאוד לפולקלור של הורים "חדשים" ואני לא ממש מצוי בזה. אני מניח שלרופאי הילדים יש תיאוריות בנושא, קחי בחשבון שהרבה מהתאוריות מתחלפות כל כ-5 שנים לתיאוריה הפוכה. בנוסף, מרכיבים מסחריים משפיעים מאוד - כמו פרסומות של יצרני מזרונים, משווקי חיישנים למיניהם, יצרני עגלות וכיו"ב. אני כמי שצופה בתינוקות מעדיף שלא יגבילו את תנועתם ומצד שני לא יזרזו שום תהליך - אני מניח שהתפתחות "המחשב" המוח שמפקח של שווי משקל ותנועה, חייבת להקדים את הפעילות עצמה. אין הגיון להושיב ילד שעדיין לא יכול לייצב עצמו לישיבה, או להעמיד ילד שלא יכול עדיין לעמוד. קיימות תיאוריות בקשר לתנוחת השכיבה בהקשר של SIDS "מוות בעריסה" - אני לא מתמצא בכך. הצעתי - טפלי בתינוקך לפי החושים שלך בגיל מוקדם הוא יכול רק לשכב..., ואם רופא ילדים מציע לתת לילד לישון דוקא על הבטן או דוקא על הגב או הצד - עשי כעצתו, ואולי עם הילד הבא זה כבר יהיה הפוך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נעמה
    22/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו