הורדת גבס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורדת גבס
    עדי
    23/03/2008

שלום רב,
    בתי בת ה-3 שברה את עצם הטיביה בסמוך לברך. אנו רוצים להכין אותה רגשית למצב שבו היא לא תעמוד יציב, לא תלך מיידית, תרוץ, תקפוץ וכו'.
    רציתי לשאול כמה זמן החלמה היא תצטרך לאחר שהייה בגבס במשך 5 שבועות.(עוד שבועיים היא מורידה את הגבס) האם ישנם תרגילים שניתן לעשות לפני או אחרי?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורדת גבס

הוספת תגובה

• התפקוד אחרי הסרת גבס

ד''ר אודי לבל
    23/03/2008

עדי שלום. אני בדרך כלל מציע לא לעסוק בכלל בהסרת הגבס, רובנו האורתופדים של הילד נותנים לקראת ההסרה תקופת דריכה על הגבס. כך הילד חוזר ללכת עם תחושת ביטחון, אחרי ההסרה יש כמה ימים של תחושה מוזרה בהם הילד יסוג מעט ביכולת ההליכה אבל אח"כ הוא יחזור ללכת רגיל. גם אם לתקופה מסוימת יש הליכה מעט מוזרה (לרוב צליעה קלה עם סיבוב חיצוני של כף הרגל), אני חושב שרוב הדאגה היא אצל ההורים, אם הילד יראה אצלכם שהכל חלף וחוזרים לשגרה, אני מניח שזה מה שיעשה.
    לגבי הכנה או שיקום שרירי - תפקודי. אני כמעט אף פעם לא ממליץ על תרגול כלשהו. זו מעמסה עצומה להורים ואין שום עדות שיש לזה חשיבות - ילדים פעילים מאוד, אינם זקוקים לעידוד בשביל לשחק. בניגוד למבוגר, אצלם השריר כל הזמן מתארך ולכן רוב הפרעות טווח-התנועה המפרקי חולפות בלי כל תרגול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו