מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורדת גבסעדי23/03/2008
שלום רב,
בתי בת ה-3 שברה את עצם הטיביה בסמוך לברך. אנו רוצים להכין אותה רגשית למצב שבו היא לא תעמוד יציב, לא תלך מיידית, תרוץ, תקפוץ וכו'.
רציתי לשאול כמה זמן החלמה היא תצטרך לאחר שהייה בגבס במשך 5 שבועות.(עוד שבועיים היא מורידה את הגבס) האם ישנם תרגילים שניתן לעשות לפני או אחרי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפקוד אחרי הסרת גבס
ד''ר אודי לבל23/03/2008עדי שלום. אני בדרך כלל מציע לא לעסוק בכלל בהסרת הגבס, רובנו האורתופדים של הילד נותנים לקראת ההסרה תקופת דריכה על הגבס. כך הילד חוזר ללכת עם תחושת ביטחון, אחרי ההסרה יש כמה ימים של תחושה מוזרה בהם הילד יסוג מעט ביכולת ההליכה אבל אח"כ הוא יחזור ללכת רגיל. גם אם לתקופה מסוימת יש הליכה מעט מוזרה (לרוב צליעה קלה עם סיבוב חיצוני של כף הרגל), אני חושב שרוב הדאגה היא אצל ההורים, אם הילד יראה אצלכם שהכל חלף וחוזרים לשגרה, אני מניח שזה מה שיעשה.
לגבי הכנה או שיקום שרירי - תפקודי. אני כמעט אף פעם לא ממליץ על תרגול כלשהו. זו מעמסה עצומה להורים ואין שום עדות שיש לזה חשיבות - ילדים פעילים מאוד, אינם זקוקים לעידוד בשביל לשחק. בניגוד למבוגר, אצלם השריר כל הזמן מתארך ולכן רוב הפרעות טווח-התנועה המפרקי חולפות בלי כל תרגול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)