כף רגל נוטה פנימה כאילו נמרחת ונמעכת כלפי פנימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כף רגל נוטה פנימה כאילו נמרחת ונמעכת כלפי פנימה
    מיכל
    24/07/2013

בתי בת השנה וחמישה חודשים היא אחת משלישייה שנולדו בשבוע 30. עדיין לא הולכת אבל נעמדת והולכת סביב חפצים. כף רגל שמאל שלה נראית עקומה וכאילו נמרחת ונמעכת כלפי פנימה. יש לה נטייה להניח גם בישיבה את הרגל ערום אבל בעמידה זה ממש בולט (הצניחה היא באיזור שאמורה להיות הקשת של כף הרגל). פיזיותרפיסטית שראתה את הרגל אמרה שזה לא נראה טוב ושזה בגלל שהיא מאוד גמישה והמליצה לי לקנות לה נעליים קשות שימנעו את בהימרחות של כף הרגל. בגלל שבתי ממש ממש קטנה לגילה לא הצלחתי למצוא נעליים מתאימות בחנויות הידועות.
    האם ייתכן והבעיה באמת נובעת מגמישות יתר(רק צד אחד)? איזה נעליים כדאי לקנות האם בכל זאת לפנות לאורטופד?האם הגמישות מעכבת הליכה?
    תודה על תשובתך,
    יום נפלא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כף רגל נוטה פנימה - תגובה

ד''ר אודי לבל
    27/07/2013

מיכל שלום. אכן אצל פגים עם עיכוב התפתחותי מסוים, אנחנו לעיתים ממליצים על התאמת נעל קשיחה לייצוב כף הרגל עם התחלת העמידה. צריך להדגיש שהגיל שלה לא ממש מחייב להאיץ בה... יש בעיה עם נעליים מתאימות בגיל כזה לתינוקת שאני מניח שממדיה די קטנים - אבל בוודאי עם קצת חיפוש - תמצאי. קריסת כף הרגל היא ביטוי לחולשה, ואי-בשלות והנעל לרוב קצת עוזרת. בעיקר הזמן מועיל. אני מניח שכל עוד הפזיותרפיסטית מרוצה מההתקדמות אין מקום לפניה לאורתופד ילדים - כי ההיכרות שלה עם הילדה היא טובה בהרבה ממה שיתרשם הרופא בכמה דקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו