שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שני
    08/04/2008

לפני חודשיים ושבוע התחילו לי כאבים מאחורי ברך שמאל הם כאבים קלים שהולכים ובאים לפעמים אחרי עמידה או ריצה הרגשתי קצת יותר כאב(קרה 3 פשעמים ועבר תוך 3 ימים) .לפני חודש ושבועיים הלכתי לרופא ילדים והוא נתן לי בגלל שהייתי לחוצה לעשות שקיעת דם וספירת דם הן יצאו תקינות הכאבים נמשכו אז הלכתי לאורתופד לפני שבוע ויום והוא אמר לי שיש לי פלטפוס חמור יחסית ומפרקים גמישים והוא אמר שמה שיש שם זו דלקת ונתן לי פלדן ג'ל ואני שמה כבר שבוע ובאמת יש שיפור לפני שבוע התחילו לי כאבים מאחורי ברך ימין כאבים בינוניים שעברו אחרי שבוע .האם עלי להיות מודאגת ?האם זה יכול להיות משהו חמור?רציתי להגיד שיש לי משקל יתר וגילי 17.יש לנו פעמיים בשבוע ספורט אבל שבוע וחצי לא היה (בשיעורי ספורט אנחנו עושים קפיצות על חבל וריצות קצרות או לפעמים ארוכות).רציתי להגיד גם שבמשך שנה הלכתי עם אותם נעלים יום יום והנעלים נהיו שחוקות כאלה ועדין המשכתי ללכת איתם ולפני שבוע החלפתי נעלים האם זו יכול להיות הסיבה לכאבים מאחורי ברך ימין כאילו בגלל שיש עכשיו תמיכה לרגל(קשת)?ב5 ימים (מיום רביעי שבוע שעבר בלילה) האחרונים הרגשתי כאב בינוני מאחורי ברך שמאל בלילה וביום כמעט שלא(במשך כל החודשיים שהיו כאבים קלים אף פעם לא הרגשתי בלילה רק ב5 ימים האחרונים בדיוק לאחר שיעור ספורט) האם זה יכול להיות מכך שביום רביעי וחמישי היה לנו עומס פעילות כלומר ביום רביעי עשינו קפיצות על חבל 30 בערך,קפיצות מצד ספסל לצידו השני וריצה קצרה וביום חמישי ריצה ארוכה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה קצרה...

ד''ר אודי לבל
    08/04/2008

שני שלום. הפורום נועד פחות למתן תשובה פרטנית ויותר לדיון שיכול להעסיק עוד הורים. אני מציע לגשת לאורתופד לספר את האירועים שעברו עליך ולדון איתו עליהם. אם תרצי להעלות נושא ממוקד - אשמח להתייחס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שני
    08/04/2008

האם יכול להיות כאב מאחורי הברך שהוא מעומס יתר של פעילות ומשקל שהוא מופיע בעיקר בלילה ופחות ביום (זה קרה אחרי הספורט) 5 ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב מאחרי הברך

ד''ר אודי לבל
    10/04/2008

שני שלום. כאב בשקע שמאחרי הברך יכול להיות קשור בהחלט במאמץ. לעיתים יש באיזור זה כיסית נוזל ציסטה, שהוא משהו מולד שלעיתים קשור למעטפת מפרק הברך ולעיתים לא. זה כואב ומציק ולעיתים נפתח ומפזר נוזל שמעורר כאב ניכר בשוק. עם זאת - זה דבר נדיר והכאבים היותר נפוצים קשורים בעייפות שרירים. כדאי לפנות לרופא לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שני
    14/04/2008

משהו חמור כמו אוסטאוסרקומה מאופיין בכאב שהולך ומתגבר ומעיר בשינה באופן קבוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שני
    14/04/2008

הכאב שהיה לי באותם 5 ימים כבר לא מופיע כלומר בלילה אין בכלל כאבים אני מרגישה כאב קל בעיקר בהליכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שני
    25/04/2008

הכאבים קלים הולכים ובאים ומופיעים רק בהליכה ועמידה ובלילה אין בבכלל לפי דעתך יש סיבה לדאגה?משהו חמור למשל מאופין בכאבים שאינם נחלשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב מאחורי הברך - המשך

ד''ר אודי לבל
    26/04/2008

שני שלום. אני מבין הת החששות. כל כאב מתמשך סביב הברך יכול להתאים גם לגידול של העצם או רקמה אחרת. עם זאת אלה דברים נדירים מאוד מאוד. אני מציע להיבדק אצל רופא יש סכוי רב שכאביך נובעים ממשהו הרבה יותר שכיח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שני
    26/04/2008

הזמנתי תור לאורתופד אבל רציתי לשאול עוד משהו משהו חמור למשל מאופיין בכאב שנחלש בעוצמתו? כי כבר שבועיים הכאב כעמט נעלם לגמרי (נהיה קל) והוא כאב שהולך ובא ובכלל ביומיים האחרונים לא היו לי בכלל כאבים.ורציתי לציין שלפעמים אבל ממש לפעמים יש לי גם מאחורי הברך השניה. איזה אורתופד אונקולוג רשם באינטרנט שכאב של גידול הוא הולך ומתגבר ומעיר בשינה באופן קבוע זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

רותם
    29/04/2008

שני יקרה, אם תמשיכי לחפש חומר בעניין בודאי תוכלי למצוא לעצמך עוד הרבה מחלות שכן סימפטומים שמשותפים למחלות קשות מחד ולתופעות שכיחות, חסרות משמעות רפואית וחולפות מאידך - לא חסר. אני מבינה את החששות שלך אבל "עקבי אחרי החשיבה שלך" ואולי תגלי שאת סתם מכניסה לעצמך תסריטים לראש וזה קורה לכולנו לפעמים וכנראה יקרה גם לך שוב - אם תהיי מודעת לעובדה שזה מה שאת עושה זה יעזור למצב לחלוף כמו שהגיע (יחלפו גם המחשבות הטורדניות שיש לך וגם הכאב שאת חשה). ואם כבר קבעת תור לאורתופד כמו שכתבת אז בכלל הסירי דאגה מלבך עד אז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו