כאבים ברגליים לבתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ברגליים לבתי
    מיכל - אמא
    14/04/2008

שלום רב. בתי בת ה4 וחצי מתלוננת זה זמן על כאבים ברגלים. חשוב לציין שהכאבים מופיעים בערב בלבד. לפעמים מתלוננת פעמיים בשבוע ולפעמים גם יכולה להתלונן פעם בשבועיים.
    בתי ילדה בריאה, שמחה וזה לא משפיע כלל על חייה במהלך היום יום. לפעמים אני חושבת שאולי אלה כאבי גדילה או אפילו עייפות. גם לי כואבת הרגליים אחרי יום עמוס וקשה. בכל מקרה לא לקחתי כמו שאומרים את החוק לידיים ולקחתי אותה לאורטופד ילדים. זה עשה לה בדיקה במרפאה וציין שגם אם אני אעשה את הפעילות שעושים הילדים ביום יום - גם לי יכאבו הרגלים. הוא הנחה אותי לקחת שמונה שבועות ולספור כמה פעמים היא מתלוננת על כאבים. עבר שבוע והיא התלוננה כבר פעמיים. הרופא אמר שאם נעבור את ה16 פעם (שאז סביר להניח שאני אכנס להיסטריה) כדאי לעשות לה מיפוי עצמות. שאלתי היא, האם בדיקה כזו מפחידה לכל הדעות היא אכן הבדיקה הראשונה שצריך לעשות?? אין בדיקות דם? צילומים? ובכלל בדקתי במלא פורומים מה אנשים כותבים ולרוב באמת מדובר בכאבי גדילה וזה חולף. האם יש דברים אחרים שאני צריכה לשים לב אליהם? שוב מציינת שהיא ילדה בריאה, ללא חום, שמחה ופעילה. תודה מראש על תשובתך. מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגליים לבתי

הוספת תגובה

• fכאבי רגליים

ד''ר אודי לבל
    15/04/2008

מיכל שלום. אני מניח שלא אחדש לך הרבה, אך אנסה להגדיר אילו מצבים מבחינתי אינם חשודים כמשהו מסוכן....
    הכאב הוא סימטרי או שמופיע פעם מימין ופעם משמאל, הוא ברגליים, מופיע מעצמו בערב או באמצע הלילה, וחולף עם חיבוקים, עיסויים או אקמול - כך שהילד/ה נרדם, אינו נמשך בבוקר, הוא בעל תבנית "אופיינית", ובבדיקה במרפאה אין כלום!!! - אני לא ממשיך ברור (ולא מבצע הדמיות כלשהן) אלא מסביר להורים שאיני יודע ממה הכאב, שהוא ממצא שכיח אצל ילדים, ושצריך רק להיות עירניים לכל שנוי באופי הנ"ל - כל שינוי כזה צריך להביאם עם הילד מיד לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו