שבר Greenstick שלא התאחה ב3 שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר Greenstick שלא התאחה ב3 שבועות
    אפרת ביורק
    05/08/2014

שלום ד"ר לבל,

ביתי בת 7 שברה את היד לפני 3 שבועות. נאמר לי שזהו שבר קל ואופייני לילדים ותוך 3 שבועות בטוח יתאחה, לכן מאוד מדאיג אותי שכשהרופא הסיר את הגבס עדיין היו כאבים במקום השבר. הרופא החזיר את הגבס ואמר שנעשה צילום עוד שבוע ונחזור אליו.
    האם זה משהו שקורה ששבר כזה לא יתאחה תוך 3 שבועות? האם זה מראה על משהו לא תקין באיחוי?
    הבת שלי לא משתמשת במתלה והרופא אמר שאין צורך זה רק לנוחות. האם צריך לתת ליד לנוח יותר? לתת תוספי סידן?

תודה רבה!
    אפרת (עובדת עם ריבל, ראית אותנו לכמה דקות יום לאחר השבר)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שבר Greenstick שלא התאחה ב3 שבועות - תגובה

ד''ר אודי לבל
    06/08/2014

אשמח להתרשם בתחילת השבוע. שבר גרינסטיק הוא לפעמים שבר מלא. בודאי בגיל שש. לעיתים הצילום לא חושף את מהותו הממשית. אם יש כאב, לקבע לעוד קצת זמן. לתוספי סידן אין כל השפעה על האיחוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

אפרת
    08/08/2014

כלומר אני מבינה מדבריך שיתכן והצילום לא חושף את חומרת השבר.
    האם כתוצאה מכך אופן הטיפול היה מוטעה או שפשוט צריך עוד סבלנות עם הגבס?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה - תגובה

ד''ר אודי לבל
    09/08/2014

כוונתי: לעיתים שבר הוא מלא ולא גרינסטיק. אזי יידרש יותר זמן קיבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו