תת פריקה -ירך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פריקה -ירך
    נטע
    04/12/2015

הי,
    ביתי בת 6 שבועות עשתה שבוע שעבר בדיקת אולטרסאונד של פרק הירך ואלו הממצאים:
    פרק שמאל תקיו
    ופרק ימין:
    ossified - poor
    bony rim - לא ציין
    cartilaginus rim - narrow
    rt - D

הומלץ על טיפול ברצועות פאבליק למשך שישה שבועות. וכך ביום ראשון הרצועות הולבשו....די התרגלנו למצב החדש והשבוע היינו בביקורת אצל הרופא שבדק שהרצועות מותקנות היטב.
    לפי דרגת החומרה שעל פי הבנתי הבסיסית מוגדרת כתת פריקה ולא פריקה מלאה, על פי ניסיונך - האם הטיפול באמת יקח שישה שבועות או אולי יותר? הרופא ציין כדרך אגב שיש מצבים שזה גם יכול לעבור לבד, אבל כמובן שאנחנו נטפל...מעבר לששת השבועות כמה זמן עורכת "תקופת ההגמלות"?
    בהנחייתו אנחנו מסירים את הרצועות למשך מקלחת בלבד.

בנוסף, נקבע לנו רק לאחר ששת השבועות אולטרסאונד חוזר...האם אין צורך במהלך התקופה הנ"ל לחזור על הבדיקה?
    האם לדעתך יש צורך בהתייעצות עם אורטופד נוסף?

הקטנה כבר הרימה את הראש יפה...כעת עם הרצועות, אני מניחה אותה על הבטן אבל היא מתקשה להרים את הראש, אני מקפידה כל יום להניח אותה כך למרות שהיא נראית סובלת. אם כך האם לצפות לעיכוב התפתחותי? או מגבלה כל שהיא? ואם כן מה זה אומר? ואיך זה יתבטא? (הרופא לא רצה לפרט לי)

אשמח למענה - תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת פריקה -ירך

הוספת תגובה

• תת פריקה -ירך - תגובה

ד''ר אודי לבל
    06/12/2015

אלי שלום. ראשית נראה שמי שמטפלת בבתך פועל לפי פרוטוקול מסודר וזה נותן בטחון. העובדה שנקבע US חוזר לעוד 6 שב. לא מבטיחה שאז יסתיים הטיפול. במקרים רבים הוא ארוך הרבה יותר. לגבי דעה נוספת - קשה לי להתייחס. לרוב אנחנו די דומים בגישתנו הטיפולית. גישת הגמילה שונה קצת בין המטפלים. יש שמפסיקים מייד כאשר ב-US הכל תקין ויש שמשאירים כחודש בלילה בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור

נטע
    06/12/2015

תודה.

כמובן שאנחנו לוקחים את הרזיקה שהטיפול יארכך יותר, תמיד טוב לקוות.

דבר אחרון -
    אשמח שתסביר לי בקצרה את דרגות החומרה...משיטוט בבאינטרנט קיבלתי חמרמורת... :)

הבנתי שיש ABC ומספרים מ1 עד 4.

אז היכן ממוקם TYPE D?

ומTYPE D לאן מתקדמים כשיש שיפור?

תודה,
    אלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו