מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טורטיקוליס וגולגולת שטוחהמודאגים13/05/2008
שלום רב,
הבן שלנו (היום בן 4 חודשים) אובחן לפני כחודש וחצי כסובל מטורטיקוליס קל, ובעקבות זאת השטחה בגולגולת.
הוא מטופל בפיזיותרפיה ולדברי הפיזיותרפיסטית מאד השתפר. אתמול היינו אצל אורתופד ילדים שאמר שהצוואר שלו בסדר גמור, ושצריך לשים אותו כל היום על הבטן כדי שהגולגולת תסתדר.
בעקבות זאת עלו לנו כמה שאלות ונשמח למענה-
א. הוא אוהב לשכב על הצד - גם בעירות וגם בשינה, דווקא על הצד הלא שטוח. האם זה בסדר? או שעדיף שיהיה על הבטן בלבד?
ב. גם כשהוא על הבטן, הראש שלו לא באוויר כל הזמן, מן הסתם הוא נח מדי פעם ומניח את הראש. אז מה זה משנה בעצם אם הוא על הבטן או על הגב? האם לא יותר חשוב להקפיד שהוא פשוט ישן עם הראש על הצד הלא שטוח?
ג. במשך היום, האם מומלץ לקחת אותו במנשא? (כי ככה הראש שלו ללא לחץ בכלל). הכוונה היא לתנוחת גב לבטן, עם הרגליים משתלשלות. האם זה עלול להזיק לגב שלו?
ד. למי כדאי לפנות כדי לברר לעומק את עניין הגולגולת? לאיזה סוג של רופא? הבנו שיש טיפול בהשטחה ע"י קסדה או משהו כזה, איך נדע אם הוא זקוק לטיפול כזה?
סליחה על מבול השאלות... אנחנו מודאגים. תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס
ד''ר אודי לבל14/05/2008אבא ואמא לא מזוהים שלום. אנסה לענות בדרך שגם אחרים יפיקו ממנה משהו. אתרכז פחות בבעייתכם הממוקדת, ובהמשך בבקשה תשאלו מה שלא מסתדר (האתר הזה לא מחליף רופא אישי)
טורטיקוליס הוא תיאור של הזזת צואר לא סימטרית אצל ילד. הסיבות לכך שונות - הפשוטה והמובנת היא בעיה בשרירי הצואר שיכולה לנבוע מבעיה מולדת או חבלה סב-לידתית. סיבה שכיחה נוספת היא בעיה בשמיעה או ראיה שמביאה את הילד להעדיף צד אחד של הראש לשיפור קליטת קול או מיקוד ראיה. לעיתים המנח הלא סימטרי של הראש מביא לעקמומיות של הגולגולת ועצמות הפנים. זה חולף עם צמיחת הראש ובתנאי שהטורטיקוליס חלף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
(1).jpg)