טורטיקוליס קל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טורטיקוליס קל
    דנה
    07/06/2008

שלום רב,
    בתי בת 5.5 חודשים נולדה בקיסרי עקב מצג עכוז. הריון ולידה תקינים. אובחנה כבעלת טורטיקוליס קל לצד שמאל.
    האבחנה היתה לפני כחודשיים ביוזמתנו, ומאז מטופלת במעקב בפיזיותרפיה במכון להתפתחות הילד של מכבי. לצערי אני לא רואה שום שיפור. על הבטן ועל הגב מזיזה היטב לשני הצדדים, אבל בשכיבה על הגב, תמיד אוזן שמאל נוטה לכתף שמאל.
    הבעיה היא שלא נתנו לי ממש מגוון של תרגילים אלא בעיקר מתיחה ע"י החזקתה בצורת "גיטרה". מאוד קשה לי להרים אותה ככה כי זה מכאיב לי בגב ורציתי לדעת מה עוד אוכל לעשות על מנת לשפר את המצב. איזה עוד תרגילים יש? אוטוטו היא תנסה להתיישב ואז זה בוודאי יורגש הרבה יותר. אני מאוד דואגת כי אני כל הזמן רואה את זה מול עיני וזה מפריע לי.
    מה לעשות?
    תודה רבה,
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טורטיקוליס קל

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

אסתי
    08/06/2008

הי דנה,
    אולי זה לא המקום לתת את התגובה שלי, אבל בתי סול נולדה עם הפגם הזה, ובמקרה הגעתי לטיפול בדיקור סיני אצל מישהי שמתמחה בטיפול בתינוקות. תוך שני טיפולים נפתרה הבעיה, ולא הייתי צריכה לעשות פיזיוטרפיה לילדה שלי.
    אין לי את הפרטים של המרפאה כיון שעברו כמה שנים מאז, אבל תנסי להגיע למרפא בדיקור ולהתייעץ איתו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורטיקוליס ממושך

ד''ר אודי לבל
    09/06/2008

אסתי שלום. ראשית אסביר למי שלא מתמצא שטורטיקוליס הוא מצב של סיבוב או הטיית הצואר בקביעות או מדי פעם בצורה לא סימטרית. הגרומית כפי שבעבר פרטתי כאן הם - בעיה בשרירי הצואר, או הפרעת ראיה או שמיעה שמעודדת את התינוק לסובב את הראש לצורך שיפור מיקוד הראיה או שיפור השמיעה. בילודים שכיחה בעיה בשרירי הצואר אולי בהקשר של לידה קשה או בעיה מולדת בשריר.
    אכן כשמצב כזה לא חולף במהרה - הוא מדאיג, ראשית כי ישנה בעיה שלא חולפת ושנית מכיוון שאסימטריה של נמח הראש יכול כשלעצמו לגרום בעיות כמו קושי במיקוד הראיה, אסימטריה של הפנים ועוד.
    מכאן - העדר השיפור דורש להערכתי בדיקה חוזרת. לפי הממצא כדאי להתקדם לטיפול. יתכן שהמצב למעשה משתפר אך את, האמא, עדיין מודאגת וגם זאת סיבה טובה להערכה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו