טיפול ברצועות פאבליק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ברצועות פאבליק
    כרמית
    02/07/2008

בתי אובחנה בגיל חודשיים עם bilateral type 2c. מאז מטופלת ברצועות מזה שלושה שבועות. אנו מקפידים מאוד על הטיפול ברצועות ומסירים אותן רק לאמבטיה למשך כ15 דקות ביום. יש לי מספר שאלות: כמה זמן צפוי להיות משך הטיפול בדרגה זו של חומרה ומה צפוי להיות מהלכו? בנוסף, האם ידועות השלכות נוספות לטיפול ברצועות או תופעות לוואי (כדוגמת איחור התפתחותי או כל השפעה אחרת...) ולכן האם כדאי לשלב טיפול תומך נוסף (תרגילים מסוימים או פיזיותרפיה...) תודה רבה, כרמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ברצועות פאבליק

הוספת תגובה

• טיפול ברצועת פבליק

ד''ר אודי לבל
    02/07/2008

כרמית שלום. בגיל כזה אני מניח שטיפול ברתמה-רצועה לא יגרום לשום אחור התפתחותי משמעותי. לגבי משך הטיפול - קשה מאוד לחזות, בודאי לפני שהספקתם לבצע או""ס ראשון "בתוך" הטיפול. אני לרוב לא ממליץ על כל טיפול במקביל לרתמה, למעט הקפדה על השכבה גם על הבטן ונשיאה בידיים כמו ילד בריא.
    מעבר לכך מעניין לדעתי לשמוע דעות של הורים (הילדות שלי לא טופלו...) ואני מזמין אותם להגיב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת טיפול בפאבליק על ההתפתחות

בר
    05/07/2008

שלום כרמית, בתי בת 4 חודשים. בגיל שבועיים וחצי אובחן DDH דו צדדי, 2C. בגיל 3 שבועות הורכבו הרצועות ובאותו יום הילדה הייתה מאוד ישנונית, אפאתית, לא התעוררה לארוחות. בברור בביה"ח לא נמצאה סיבה לכך. כמו-כן, במשך הזמן שהילדה הייתה ברצועות היא הייתה שקטה מאוד ולא מחייכת. הבנו זאת כשהתחלנו להוריד את הרצועות בהדרגה וראינו כמה שהיא זזה וחייכה לנו. כשהחזרנו את הרצועות - היא הייתה בוכה הרבה. כיום עדין נראה איחור בהתפתחות, בעיקר מוטוריקה עדינה. חשוב לי לציין כי הרופאים אינם מייחסים תופעות אלה (ישנוניות ואיחור בהתפתחות) לטיפול ברצועות. בהצלחה בטיפול ושיעבור מהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצעות פבליק, תגובה לבר

ד''ר מרק אידלמן
    05/07/2008

בר שלום,
    אני מטפל ברצוות כבר 10 שנים לפחות ולעולם לא פגשתי תופעות שאת תארת.חשוב להבין: יותר טוב איחור במוטוריקה עדינה זמנית , מאשר פריקה של ראש הירך באופן קבוע.
    שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות

כרמית
    05/07/2008

תודה על התגובות המהירות והמקצועיות. אכן גם אצלנו, בתי בכתה המון בימים הראשונים של הטיפול ברצועות ולקח גם לה וגם לנו מספר ימים להתרגל. אולם, לאחר כשלושה ימים ניכר שיפור וחזרה להרגלים, היא מגלה מצב רוח טוב, מחייכת ומגיבה לסביבה. אין לי ספק בחשיבות הטיפול ברצועות על-מנת לא להגיע לטיפולים קשים יותר. לגבי איחור התפתחותי, אשמח לעדכן בהמשך... כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו