ילד בן 4 הולך על קצוות האצבעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 הולך על קצוות האצבעות
    אירנה
    07/07/2008

שלום דוקטור. ילד שלי הוא ילד בן 4.5 הוא לפעמים הולך על האצבעות הרגליים. הוא התחיל ללכת בצורה כזו עוד בגיל שנה. מה אנחנו צריכים לעשות? לאיזה רופא לפנות? לנירולוג או לאורטופד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הליכה על קצות האצבעות

ד''ר אודי לבל
    10/07/2008

שלום, הליכה על קצות אצבעות בהחלט דורשת בירור - אני מציע לפנות קודם לנוירולוג ילדים שיעריך אם זהו חלק מבעיה נוירולוגית, ובתאום איתו אפשר לתת תרגילים או להתייעץ עם אורתופד על עוד טיפולים. במקרים כאלה, לרוב הגיד שמרים את העקב אינו באמת קצר אלא השריר שלו מופעל מוקדם מדי בזמן ההליכה. לכן העקב עולה מוקדם והילד הולך על האצבעות - אני מניח שבעמידה הוא מניח את העקב היטב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 הולך על קצוות האצבעות

ד''ר מרק אידלמן
    10/07/2008

אירנה שלום,
    הליכה על קצות האצבעות יחסית שכיחה בגיל בנך.זה שהוא הולך על קצות האצבעות רק "לפעמים"-מרגיעה, במידה וקיימת בעייה רצינית ילדים הולכים בצורה הזאות רוב היום.
    סיבות הליכה הזאות :ברוב המקרים קיצור גיד אכילס, פחות שכיח -פגיעה נירולוגית.
    הרבה פעמים אנחננו לא מסוגלים להבחן סיבה.בכל מקרה כדאי לקפוץ לביקור אורטופדי ילדים, אם הוא יחליט הוא בעצמו יפנה לבירור נירולוג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו