כאב בזמן הליכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בזמן הליכה
    דקלה
    16/07/2008

בני בן שנה וחצי. לפניי שלושה ימים בזמן הליכה פתאום התקשה לדרוך על רגל שמאל, למשך שעה בערך. העניין חלף ויום למחרת הלך כרגיל עד הערב שאז שוב חזרה התופעה והוא החל לבכות בזמן הדריכה ולא היה מוכן לדרוך על הרגל. למחרת בבוקר שוב התקשה לדרוך, רופאת המשפחה הפנתה אותנו למיון. כשכבר הגענו לשם הוא הלך על הרגל אבל ראו שהוא מתקשה. אין שום תופעות אחרות ובבדיקה גופנית+בדיקת דם ע"י הרופאה במיון הכל היה תקין. הנחייתה היתה לא לאפשר לילד לדרוך על הרגל וכל יום לבדוק אם הוא עדיין מתקשה ללכת עד שזה יעבור. היא מניחה שזוהי חבלה ברגל. ולשאלותי: האם יכול להיות שזוהי חבלה? אם כן מדוע לפעמים הילד הולך יפה ולפעמים כואב לו? שאלתי השנייה היא האם יש מס' ימים מינימלי שלא צריך לתת לו ללכת? תןדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בזמן הליכה

הוספת תגובה

• סרוב לדרוך

ד''ר אודי לבל
    17/07/2008

דקלה שלום, סרוב פתאומי לדרוך הוא נפוץ אצל ילדים, כתבנו על כך כאן הרבה בעבר. אכן אפשרות של חבלה תמיד קיימת (גם אם אף אחד לא ראה זאת וגם אם האירוע החל בבוקר בקימה משינה). בחלק גדול מהמקרים התופעה היא כאב בגפה שמופיעה אחרי מחלת חום ויראלית. אני מציע תמיד לפנות לבירור ואם הכל תקין - לעקוב. לרוב אני ממליץ לתת משכך דלקת כמו נורופן - או אדויל או דומיהם. אם התופעה לא חולפת תוך כמה ימים (ובכל זאת לא מלווה בחום או משהו אחר שימקם את הבעיה) אני מציע לפנות לרופא הילדים ולהרחיב את הבירור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו