מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- FFA לתינוקתנתי17/07/2008
שלום רב, ביתי בת 9.5 חודשים. בגיל 7 חודשים כאשר החלה לזחול הבחנתי כי רגל ימין נוטה כלפי פנים. פנינו לאורטופד ילדים בכיר והוא אמר שאין צורך לגבס בשלב זה מאחר וזה גמיש. זה הסיכום- "פשוק סמטרי יציב, כף רגל נטייה גמישה פנימה מימין, תנועת מפרקים טובה. אורך רגלים שווה, סבוב פנימי בשוקיים החזרים סמטריים. בדיקת ירך בדיקת אולטרה סאונד של מפרקי הירך DDH תקינה מסוג 1 לפי גרף עם גרעינים. " לאחר חודשים היינו אצלו במעקב והוא שוב המליץ לחכות מאחר וזה עדיין גמיש והמליץ על נעל טרום. בנתיים ביתי החלה לשבת ישבת W ונראה שזה מפעיל לחץ כלפי פנים על הרגל. קראתי בפורומים כי FFA לא יכול לעבור בגיל שלה ורק גבס הוא הפתרון וממש נלחצתי. מה דעתכם? האם האורטופד שראינו הטעה אותנו? תודה רבה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FFA
ד''ר אודי לבל17/07/2008נעמי שלום, ראשית עבור הקוראים אני מניח שאנו עוסקים בהטיה פנימית של הכפות שכמו שכתבתי כאן בעבר יכולה לנבוע מפיתול בכל מקום לאורך הרגל ממפרק הירך ועד הכפות. אני מציע לך לברר עם הרופא המטפל - מאיפה לדעתו נובעת התופעה, והאם היא דורשת טיפול. אם כן - כדאי לתת טיפול אפקטיבי, אם לא - רק לעקוב, אין טעם לתת טיפולים שמטרתם להשקיט את ההורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
נתי18/07/2008שלום, תודה על תשובתך! אם הבנתי אותך נכון, נעל טרום אינה יעילה והיא רק נועדה להשקיט אותנו? הרופא אמר שהבעיה היא בכף הרגל הוא לא דיבר על השוק או הירך. האם לדעתך כדאי לשים לה גבס? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיה של כפות הרגליים
ד''ר אודי לבל25/07/2008נעמי שלום. השפעת נעליים מסוגים שונים על הטיה של הכפות מאוד מעטה. הן בעיקר מסתירות את כף הרגל.
אני ממליץ בחום על כניסה לאתר www.global-help.org תמצאי שם דף הסבר מעולהלהורים על הטיה של כפות הרגליים (תוך כמה ימים תהיה שם גרסא בעברית, אני מניח שזה יספק הסברים טובים.
אני חוזר על המלצתי הקודמת - התייעצי עם הרופא - אם הבעיה משמעותית יש לטפל בה במכשיר יעיל, ואם לא - הרפי מהעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)