טרטיקוליס קל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרטיקוליס קל
    נתי
    17/07/2008

שלום, ביתי בת 9.5 חודשים סבלה מטרטיקוליס קל כאשר היתה בת 3 חודשים (אני שמתי לב לכך כאשר הרימה את הראש). היא טופלה בפיזיוטרפיה והכל עבר. עכשיו לעיתים יש לה הטיה שוב של האש ימינה. יש ימים שממש ראים את זה (בעיקר בזחילה) ויש ימים שהראש ישר לחלוטין. בדיקת שמיעה וראיה תקינים. היינו מס' פעמים אצל אורטופד אך כאשר היינו אצלו הוא אמר שהראש ישר והטווחים מלאים ולכן לא כדאי לטפל, אך מאחר וזה לסרוגין לא תמיד רואים. האם זה חמור? האם יהיה צורך בניתוח? האם אתה ממליץ על פיזיוטרפיה בכל זאת? תודה נעמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרטיקוליס קל

הוספת תגובה

• טרטיקוליס קל

ד''ר אודי לבל
    17/07/2008

נעמי שלום. אענה לך תשובה קצת פילוסופית. כהורים אנחנו רוצים לגדל ילדים בריאים במאה אחוז. כרופאים זה מאוד קשה, ובעיקר כאשר התופעה לא מגיעה לסף האבחנה שלנו - אנחנו פשוט לא מוצאים אותה בעת הבדיקה, ואין לי ספק שהיא אמיתית, רק שזמן ההתרשמות במרפאה מוגבל. לעצם העניין אין ברירה אלא להמשיך לעקוב, הייתי מתעקש על עניין הראיה - זה גורם נפוץ להטיה של הראש מדי פעם - ברגעים של מיקוד הראיה. כמובן יש להמשיך לשמור על טווחי תנועה מלאים של הצואר על ידי תרגילים שבודאי אתם יודעים לבצע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו