עקמת מבנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקמת מבנית
    מיכאל
    08/08/2008

קוראים לי מיכאל (בן 18) ואני סובל מעקמת מבנית כבר 5 שנים מאז גיל 13. ניסיתי כל טיפול אפשרי כולל מחווך וכתוצאה מהטיפולים העקצת שלי בת 36 מעלות. הבעייה שלי היא שאני סובל מכעב בגב האמצעי. לכן החלטתי לעבור ניתוח. אני רוצה לדעת עד כמה ניתוח יכול לעזור לי. ובבקשה אל תענו בסגנון "בזווית יותר גדולה רק עושים ניתוחים". אני מודע לזה שגיבנת עד 40 נחשבת מבחינת האורתופדיה ל"נורמלית". היא אולי נורמלית לזקנה בת 50 עם אןסטיופורוזיס ולא לנע בן 18!!! הכיפוף הטבעי אמור ליהיות בסביבות 8 מעלות ולא 36 כמו לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקמת מבנית

הוספת תגובה

• תשובה למיכאל

ד''ר מרק אידלמן
    09/08/2008

עקמת שלך כבר נעצרה ולא תחמיר.הסיבה למה צריך לנתח עקמת מעל 50 מעלות -בפרוגרסיה של עקמת בערך מעלה בשנה.אתה חייב לבצעה בירור כאבי גב שלך , בד"כ אין קשר בין עקמת כמו שלך וכאבי גב.
    אתה חייב להיות מודע גם לעובדה שחלק מהחולים כתוצאה מהניתוח ( קוסמטי!) נהפכים למשותקים ולא שולטים על סוגרים!
    מקווה שהייתי מובן מספיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עניתה לי על השאלה

מיכאל
    24/08/2008

שאלתי כמה ניתוח יכול לעזור ליישור העקמת שלי עפי ניסיוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת וניתוח

ד''ר אודי לבל
    26/08/2008

מיכאל שלום. אוסיף על דבריו של דר' אידלמן. ניתוח עקמת בא לטפל בשתי בעיות בעיקר - הראשונה היא התקדמות העקמת במשך שנות החיים שלאחר גיל ההתבגרות - זאת על ידי אחוי החוליות זו לזו ובכך מניעת המשך ההתעקמות. הבעיה השניה היא ההפרעה הקוסמטית שבעקמומיות הגב - "גיבנת" או אי שיוויון בגובה הכתפיים. ניתן ליישר לפחות חלק מהעקמת בניתוח ובכך לשפר את המצב הקוסמטי. ניתוחי עקמת הם קשים למטופל ומורכבים מאוד לצוות המנתח. סיבוכיהם אינם רבים אך כשמשהו מסתבך - זו צרה גדולה מאוד. אין תחליף לייעוץ עם מנתח עמוד-שידרה שידון איתך באפשרויות המומלצות במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

מיכאל
    27/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכאל

ד''ר מרק אידלמן
    27/08/2008

רמזתי שאין צורך בניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו