מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אמא חרדה יקרה רציתי לשאול אותך
גם אמא חרדה17/07/2011אמנם עבר זמן רב, אך אני מקווה שתקבלי הודעה למייל התראה על תגובה ותוכלי לענות לי. גם אצלי אנחנו במצב מאוד דומה ונתקלתי בשאלה שלך. רציתי לשאול איך הדברים הסתדרו? מתי התחיל ללכת? איך הוא היום? האם ישנם קשיים מוטרויים כלשהם? האם עשיתם בירורים נוספים כלשהם? אבחנה נוספת שקיבלתם? אשמח לכל מידע שתוכלי לתת. המון תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושמונה חודשים עדיין לא הולךאמא חרדה מאוד31/08/2008
שלום רב, בני הוא תאום שנולד בשבוע 33+5 ימים. אנו גרים באנגליה וכבר בשבוע 6 לאחר הולדתו התבצע אולטראסאונד ירכיים שלא העיד על בעיה בירכיים. מאחר ובני אינו הולך ואפילו אינו מסוגל לעמוד בכוחות עצמו מבלי להיאחז במשהו (הוא הולך אך ורק בדחיפת כסאות והליכונים למינהם אבל כפי שציינתי לא בכוחות עצמו) ומאחר וכפות רגליו של בני נוטות החוצה, פנינו לאורטופד מחשש שהבעיה נובעת מכפות רגליו. האורטופד אמר שלדעתו יש לילד loose joints בירכיים וכן גמישות יתר בכפות רגליו. כל זאת על פי בדיקה פיסית בקליניקה. לא המליץ על אולטראסאונד או שום דבר מעמיק אחר. אמר שהילד אמור להתחיל ללכת עד גיל 20 חודשים פלוס זמן היותו פג. כלומר בעוד 3.5 חודשים. האם עלי להסתמך על דעתו של הרופא מבלי שביצע בדיקה מעמיקה? האם הינך ממליץ על קבלת חוות דעת שניה? האם בעיה של loose joints נפטרת מעצמה? האם אין שום טיפול שהיא מצריכה? אני חוששת שכל דיחוי בטיפול במפרקי ירכיו של בני עלול לגרום לבעיה קשה מאוחר יותר בבגרותו.. אנא המלצתכם/עצתכם. בתודה מראש ובברכה אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא הולך בשנה +8ח
ד''ר אודי לבל01/09/2008אמא שלום. הטקסט שלך ארוך ואני מקווה שלא פיספסתי משהו. אני מניח שאת פשוט שואלת אם מי שנולד בשבוע 33 ולא הולך עצמאית עדיין בגיל שנה +8 לוקה בבעיה קשה כלשהי. את מתארת שהוא הולך בדחיפת עצמים (כך שאת מבינה שהבעיה אינה שלדית) - דהיינו מה שעדיין לא מפותח דיו הוא שווי המשקל, השליטה העצבית על מערכת התנועה. מוטב כמובן לשמוע עוד דעה -הייתי מתייעץ עם רופא ילדים מתחום התפתחות הילד. אם כי על פניו אין כל חריגה במצב המתואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תפרט בעניין LOOSE JOINTS
אמא חרדה מאוד01/09/2008במפרקי הירך..האם זוהי בעיה שלנצח תלווה אותו? האם זוהי בעיה פתירה? ממה נובעת בעיית שיווי המשקל? האם זוהי בעיה מוחית? מדוע שיווי המשקל שלו עדיין לא מפותח כאשר ילדים בגילו כבר הולכים בגיל שנה? תודה רבה בתשובתך.. אשמח לתגובה נוספת בברכה אמא סליחה אך התכוונתי שגילו של בני 18 חודשים ולא שנה ו-8 חודשים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמישות יתר
ד''ר אודי לבל02/09/2008אמא חרדה שלום. בעניין גמישות יתר - בעת הייעוץ בהתפתחות הילד - בקשו חו"ד גם על זה. קרוב לודאי הכל רגיל. מידת הגמישות של הרקמות שונה מאוד בין ילדים שונים. גיל שנה וחצי, אצל ילד שנולד בשבוע כה מוקדם - אינו גיל חריג להתחלת הליכה. אני מדגיש שהתיאור לא נראה חריג, אך בכל מקרה כדאי לעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא חרדה מאוד02/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)