כאבים בעצם הזנב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בעצם הזנב
    אפרת
    24/09/2008

לבתי בת 10 ,מתעמלת וספורטאית, החלו לאחרונה כאבים בעצם הזנב. בבדיקת דם אובחן כי אין דלקת זיהומית. בבדיקת אורתופד נראה כי עצם הזנב ארוכה מעט ובולטת החוצה. ואולם, הכאבים הופיעו כאמור רק באחרונה, ומופיעים לא רק בישיבה. האם הדבר יעלם מעצמו? האם יד דרך טיפול שמרנית? האם יש בכך כדי למנוע ממנה פעילות ספורטיבית? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעצם הזנב

הוספת תגובה

• כאב בעצם הזנב

ד''ר אודי לבל
    24/09/2008

אפרת שלום. קשה לי לעזור ב שאלות כאלה בפורום. כאבים באיזור זה דווקא אופייניים למבוגרים ואנו מתקשים להבין ממה הם נובעים. באיזור זה יש אמנם חלק מנוון של עמוד השידרה (הסקרום והקוקסיקס - הזנב) אך גם מערכת העיכול, הרבה רצועות עצבים גדולים. הכל צפוף מאוד ומקור הכאב קשה להפרדה. אני מבין שבוצע בירור לחיפוש מקור דלקתי ולא נמצא. קיימות בדיקות שמטרתן לברר אם יש תהליך כלשהו בעצם ולעיתים זה עוזר במציאת הגורם. אני נוטה לשבת בסבלנות עם הילדה ולתשאל לעומק הבעיה ובהמשך לבדוק גופנית (וזה לא איזור פשוט...) - לרוב אפשר לאפיין טוב יותר את מהות העניין ואז גם לתת המלצות טיפוליות. אין ברירה אלא לשוב ולשאול את מי שבדק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו