תשובת רופא לא הגיונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובת רופא לא הגיונית
    יפית
    20/10/2008

יש לי ילד בן שנה וארבעה חודשים. התפתחות מוטורית תקינה. בגיל שמונה חודשים כבר עמד והלך סביב חפצים והחל ללכת בגיל שנה. מאז ניתן היה להבחין כי כף רגלו השמאלית נוטה פנימה באלכסון כך שהוא שם רגל לעצמו ונופל פעמים רבות. בבדיקת רופא פרקי ירכיים + US בגיל שישה שבועות נאמר כי הכל תקין חזרתי לרופא שוב לפני כשבועיים והוא טען כי ההליכה של הילד אומנם עקומה אך זהו מצב תקין ושכיח בגילו, וכי הבעיה היא בכך שהוא הולך מאוד מהר, ושעד גיל שש זה יעבור התשובה לא מספקת אותי וגם לא נראית לי הגיונית, כף רגלו של הילד עקומה וכל מי שרואה אותו הולך מעיר על כך (הכוונה היא שזה לא משום שאני טיפוס היסטרי) אודה על תשובתך מה ניתן לעשות? ואולי אם אתה מכיר מומחה נוסף דרך קופח הכללית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשובת רופא לא הגיונית

הוספת תגובה

• ליפית

ד''ר מרק אידלמן
    21/10/2008

שלום,
    יתכן ותשובה של רופא מאוד הגיונית.בגיל של ילד שלךננלא מעט אנחנו רואים כף רגל אחד נותה פנימה ורגל שנייה ישרה או אפילו נותה החוצה בהליכה-זה קורה עקב סיבוב איסמטרי של שוקיים או ירכיים.בכל מקרה אם פרקי ירכיים תקנים (וUS היה אכן תקין) אין כעת שום טיפול מלווד מעקב.
    כמובן ניתן להתייעץ עם אוד אורטופד ילדים שעובד עם ק"ח(תתסתכלי בספר יש עשרות רופאים).
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו