מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכת תינוקתנעמי08/12/2008
שלום ביתי בת 14 חודשים. החלה לעמוד בכוחות עצמה שנאחזת בחפצים ולזחול על 6 בגיל 6 חודשים. מתפתחת באופן המתאים לגילה, פרט להליכה. היא עדיין לא הולכת. יש לה FFA ן- ITT מימין- אנו במעקב של אורטופד והוא אומר שיש לחכות שתלך וזה כנראה יסתדר בגדילה. אני חוששת שזה מעקב את ההליכה. היא עומדת לבד ולפני כמה ימים עשתה כמה צעדים ומאז כלום. מאחר והיא הולכת ברחוב עם האוטו שלה, קניתי לה נעליים "צעד ראשון" ונראה שהרגל מאוד עקומה והיא לא מצליחה ללכת עם נעליים. אני ממש נואשת כל ילדי חברותי הולכים לפניה (חלקם בגיל שנה חלקם אף לפני). מה לעשות? האם זה נורמלי שהיא לא מצליחה ללכת על נעליים? האם ה- FFA - ITT מעקבות אותה? אשמח לתשובות אני ממש מודאגת. תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי היא כבר תלך...
ד''ר אודי לבל08/12/2008נעמי שלום. אנסה לכתוב בפשטות בלי הרבה אותיות באנגלית. תינוק או תינוקת הולכים כאשר יכולת האיזון שלהם במרחב מבשילה (שילוב של ראיה, תחושה, כח שרירי וקואורדינציה של כל זה במוח).עמידה על שתים היא עניין מאוד קשה. גיל 14 חודשים אינו חריג בכלל להתחלת הליכה. עצם עמידתה עם תמיכה מראה לך שאין לה כל בעיה להסתדר עם רגליים שיש להן מעט פיתול. למה את חושבת שיש חשיבות באיזה גיל היא תתחיל ללכת?, את הרי מעידה שהיא מפותחת מצוין. למה היא צריכה נעליים? - מה הן צריכות לתת לה? נעליים משמשות להגנה על הרגל מחום, קור, חפצים חדים - כל אלה קרוב לודאי עוד לא רלוונטיים לביתך - תני לה לעמוד בלי נעליים - היא תחוש את הקרקע, תפעיל שרירים, תניע כף רגל במימדים נורמליים בלי תוספת מסביבה. אין לי ספק שכמו כל תינוק/ת שמפותחת היטב היא תלך מצוין. לגבי הפיתול בשוק או בכף הרגל - כמעט תמיד זה חולף עם התארכות הרגליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)