פעוט בן שנה ו3 חודשים, נעלים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט בן שנה ו3 חודשים, נעלים?
    דנה
    21/12/2008

אודי או מארק שלום, בני הולך כבר חודש, הוא בן שנה ושלושה חודשים, הוא לעיתים אף "רץ"... מרוב ההמלצות השונות כבר אבדתי. חלק טוענים שכדאי נעל טרום הליכה, חלק שילך יחף וחלק ממליצים לרכוש נעלי צעד ראשון כדוגמת אלפנטן.אציין כי יש לו כף רגל גדולה וכשמדדנו לו אלפנטן צעד ראשון, נאמר לי כי הגודל המקסימלי הינו 22, ואכן נראה כי הנעל בול עליו ולא הייתי רוצה לרכוש כזו. מה ההמלצה שלכם ואנא מסרו הסבר כדי שגם אבין, כמובן שהייתי מעדיפה שימשיך ללכת גם גרביים, אך בימי החורף מחוץ לבית אין זה מתאפשר. תודה, דנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נעליים?

ד''ר אודי לבל
    21/12/2008

דנה שלום. למעשה משאלתך כבר ברור שאת מבינה את הדעות השונות ואני מניח שגם ברור לך שהרבה מידע מדעי לא תוכלי לקבל. אין לי אלא לחזור על הדעה שהבעתי כאן פעמים רבות (מוביל אותה בעולם המערבי פרופ' לין סטהלי) שמוטב ללכת בנעל הכי דקה והכי קלה שאפשר. כדאי לתת לילד ללכת יחף בכל מצב בו הנעל לא דרושה. דמייני למשל שמישהו היה מציע לך לשים לילד כפפות מגיל שנה והלאה - היית שואלת למה זה דרוש, ומה יקרה עם המגע המדויק שלו, ותחושת גופים שונים וטמפרטורה, ורטיבות מול יובש - כל אלה לבטח חשובים במגע יד, אז למה לא ברגל?. אני מציע לקנות נעל רכה, זולה ופשוטה ולהוריד אותה בכל רגע שאפשר. למזלנו אנחנו בארץ חמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו