ילד בן 4.5 עדיין ללא צוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4.5 עדיין ללא צוואר
    הדר
    15/01/2009

שלום רב, בני בן 4.5 הוא ילד רגיל לכל דבר, אינטיליגנט ומפותח מוטורית וללא כל בעיה נוירולוגית. הוא סובל מאסטמה בעיקר בעונת החורף אבל מטופל בקביעות במשאף ללא צורך באינהלציות ובתי"ח. מאז שנולד היה כמעט ללא צוואר. כתינוק זה היה מובן, כי צוואר יוצא לאט לאט אבל היום כשאני מסתכלת עליו אני ממש לא מבחינה בשינוי. היינו אצל רופא משפחה שלא התרשם מהבעיה כיוון שלא מדובר בתסמונת "הצוואר הקצר", אבל בכל זאת זה נראה לי מוזר. יש לציין שבני מעט מלא מהממוצע אבל ממש במעט, ואפילו לילדים בגן שמלאים ממנו יש צוואר נראה לעין. מה עושים? אני מודאגת. תודה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4.5 עדיין ללא צוואר

הוספת תגובה

• צואר קצר...

ד''ר אודי לבל
    15/01/2009

הדר שלום. ראשית - אנשים לא נולדים ללא צוארץ קיימות כמה תסמונות בהן הצואר נראה קצר עקב כתפיים מורמות, או מבנה חריג בשרירי הצואר. כדאי לבדוק את הילד, אין מה להפסיד. פני לאורתופד ילדים שיבדוק בודאי את מבנה השכמות, תנועות הצואר, עצבוב הידיים ואולי גם יצלם את הצואר לודא את מבנה החוליות הצואריות. יתכן שהכל תקין וזהו מבנה כזה, בו חוליות הצואר מעט שקועות ביחס לשרירי השכמות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו