זוית שכיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוית שכיבה
    שירה
    03/02/2009

שלום. האם זוית שכיבה של 180 מעלות בעגלות (לעומת 175-176 מעלות) הנה קריטית להתפחות התינוק? אם לא, מדוע מומלץ להשכיב את התינוק במיטה בזוית של 180 מעלות בלי להגביה את הראש? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוית שכיבה

הוספת תגובה

• זווית שכיבה

ד''ר אודי לבל
    04/02/2009

נינה שלום, אני לא מבין מה את שואלת. את מתלבטת אם להגביה ב-4 מעלות את הראש?, את מסוגלת להבחין ב-4 מעלות?, אני לא ממש מתמצא בתיאוריות על זווית השכבה אבל ההפרש הזה נשמע לי חסר משמעות.
    לעצם העניין קיימים מצבים רבים בהם אנו ממליצים להגביה את הראש-חזה, ומוכרים לך בודאי מנשאים שבהם הילד ישן על פני גוף ההורה (כמעט אנכי), מבחינה אורתופדית אני מניח שאין כאן כל בעיה. התייעצי עם רופא ילדים - אולי יש לו/לה משהו מחוכם בעניין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה.

שירה
    09/02/2009

ולשאלתך, לדעתי אין כל בעיה להבחין בין 180 ל-175 מעלות (מה שלא 180 מעלות מבחינים ישר, לא?). שאלתי נובעת מכך שיש הטוענים כי שכיבה בזוית 180 מעלות קריטית לתינוק, ולכן אסור להגביה את ראשו כשהוא במיטה. מאידך, יש הטוענים כי אין שום בעיה עם העגלות שאינן נפתחות ל-180 מעלות ועם המנשאים, בהם התינוק אינו שוכב בזוית של 180 מעלות. מדובר בשתי גישות סותרות ומכאן נובעת שאלתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו