DDH

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• DDH
    דנה
    30/03/2009

שלום רב,
    בני בן 3 חודשים. לפני כחודש בבדיקת אולטרסאונד של מפרקי הירך נאמר לנו ע"י הרופא האורתופד שהמפרק השמאלי אינו תקין ב - 100% ועלינו לבוא למעקב. בביקורת השבוע הממצאים היו מפרק ירך ימין TYPE1 ומפרק ירך שמאל TYPE 3B. נאמר לנו כי עלינו להגיע לביקורת בעוד 3 שבועות וכי אם לא יהיה שינוי במפרק השמאלי יהיה צורך בטיפול ברצועות (פבליק). מקריאה על הנושא באינטרנט למדתי כי למהירות הטיפול יש חשיבות רבה להצלחתו. שאלתי היא האם נכון להמתין (בני יהיה כמעט בן 4 חודשים) או שאולי יש מקום להתחיל בטיפול מיד? כמה זמן אמור להימשך הטיפול באותן רצועות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    DDH

הוספת תגובה

• DDH בדרגה מתקדמת

ד''ר אודי לבל
    30/03/2009

דנה שלום. משהו לא ממש ברור בתאור המקרה. ראשית ביצעתם בדיקה ראשונה בגיל חודשיים - קצת מאוחר לטעמי אבל סביר, אני לא מבין מה האורתופד מצא בפעם הראשונה?, זה לא מסתדר לי עם דרגה 3 בבדיקה חוזרת (דרגה זו היא פריקה מלאה של המפרק השמאלי!!, אני לא מכיר מונח בשם 3B ...), בכל מקרה גם אם הכוונה היא לדרגה 2B (שפירושו דרגה 2 מעל גיל 3 חודשים)- יש להתחיל טיפול מיד, אין מה לחכות. אני מציע לחזור לאורתופד שאני מניח שהוא מבצע את האולטראסאונד (ואם לא, לדעתי מוטב לטפל אצל מי שמבצע את ההדמיה בעצמו), ולברר איתו את הפרטים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DDH

דנה
    30/03/2009

אני מניחה כי האורתופד (שערך גם את ההדמיה) טעה בהדפסה ואכן הכוונה ל - 2B (בשני המפגשים הוא התייחס לליקוי כקל). אנו אכן נחזור אליו להתייעצות. תודה רבה על ההתייחסות וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו