מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- DDHדנה30/03/2009
שלום רב,
בני בן 3 חודשים. לפני כחודש בבדיקת אולטרסאונד של מפרקי הירך נאמר לנו ע"י הרופא האורתופד שהמפרק השמאלי אינו תקין ב - 100% ועלינו לבוא למעקב. בביקורת השבוע הממצאים היו מפרק ירך ימין TYPE1 ומפרק ירך שמאל TYPE 3B. נאמר לנו כי עלינו להגיע לביקורת בעוד 3 שבועות וכי אם לא יהיה שינוי במפרק השמאלי יהיה צורך בטיפול ברצועות (פבליק). מקריאה על הנושא באינטרנט למדתי כי למהירות הטיפול יש חשיבות רבה להצלחתו. שאלתי היא האם נכון להמתין (בני יהיה כמעט בן 4 חודשים) או שאולי יש מקום להתחיל בטיפול מיד? כמה זמן אמור להימשך הטיפול באותן רצועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH בדרגה מתקדמת
ד''ר אודי לבל30/03/2009דנה שלום. משהו לא ממש ברור בתאור המקרה. ראשית ביצעתם בדיקה ראשונה בגיל חודשיים - קצת מאוחר לטעמי אבל סביר, אני לא מבין מה האורתופד מצא בפעם הראשונה?, זה לא מסתדר לי עם דרגה 3 בבדיקה חוזרת (דרגה זו היא פריקה מלאה של המפרק השמאלי!!, אני לא מכיר מונח בשם 3B ...), בכל מקרה גם אם הכוונה היא לדרגה 2B (שפירושו דרגה 2 מעל גיל 3 חודשים)- יש להתחיל טיפול מיד, אין מה לחכות. אני מציע לחזור לאורתופד שאני מניח שהוא מבצע את האולטראסאונד (ואם לא, לדעתי מוטב לטפל אצל מי שמבצע את ההדמיה בעצמו), ולברר איתו את הפרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDDH
דנה30/03/2009אני מניחה כי האורתופד (שערך גם את ההדמיה) טעה בהדפסה ואכן הכוונה ל - 2B (בשני המפגשים הוא התייחס לליקוי כקל). אנו אכן נחזור אליו להתייעצות. תודה רבה על ההתייחסות וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)