מה ההבדל בין קלאב פוט לFFA?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה ההבדל בין קלאב פוט לFFA?
    שימרית
    17/05/2009

ומה מהם נחשב יותר קל לטיפול?

מהם האחוזים בארץ של תינוקות שטופלו בגבסים שסבלו מFFA ולאחר הגבס הראשון הטיפול הצליח?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל בין קלאב פוט לFFA?

הוספת תגובה

• נטיה פנימה של כפות הרגליים

ד''ר אודי לבל
    17/05/2009

מירית שלום - FFA הוא קיצור ל- forefoot adduction או בעברית נטיה של הכפות לקו אמצע הגוף - שמקורה בקדמת כף הרגל - זה ממש לא דומה לקלאבפוט - שם העיוות הוא מורכב מאוד וכל נסיון לתקן אותו אותו נעשה תוך ידיעה שמשהו בסיסי בהתפתחות העוברית לא היה תקין. לעומת זאת FFA הוא מצב של דרגות חומרה שונות של הטיה של עצמות המסרק בכף הרגל (מטה-טרזליות), לכוון האמצע, וזה מצב בו לרוב הכף עצמה תקינה ובריאה. הטיפול יכלול גבסים סידרתיים או מכשיר כלשהו שיבצע הטיה של עצמות המסרק לכיוון הנכון ולרוב מושג איזור טוב יותר של הכוחות בכף הרגל וצמיחה ישרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה נוספת?

שימרית
    17/05/2009

ראשית תודה רבה על התגובה המהירה.

יש לי תינוק בן חצי שנה הייתי אצל אורטופד א' שאמר שצריך גבס בשתי הכפות רגלים ל3 שבועות גבס עד הקרסול (למרות שכף רגל ימין נראית בסדר גמור.

היום הייתי אצל רופא ב' שאמר שצריך גבס רק ברגל שמאל הייכן שיש בעיה ושכף הרגל השנייה תקינה לחלוטין,גבס רק לשבועים ומעל הברך לא רק בכפות רגלים.
    ולאחר שאמרתי לו את האבחנה של א' הוא אמר לי שזה קשקוש לא עושים גבס רק בכף הרגל מפני שיש שרירים בברך ובשוק שאחראים גם על הטיית כף הרגל ולכן צריך לגבס עד הברך.

אני גם ככה הייתי בשוק ששמעתי לראשונה על גבס כי בני כבר עומד על שש ומתחיל לזחול וכששמעתי על גבס עד הברך הלב שלי התרסק כי אני יודעת שעכשיו שבועיים כאלו יהיו סבל רציני בשבילו עם כל הפעילות שלו.

בכל מקרה ,ידוע לך איך עושים גבס בד"כ עד הברך או רק בכפות רגלים?

אני הולכת היום לחוות דעת נוספת אצל פרופסור קופליוביץ ליונל שאני בטוחה ששמעת את שמו ואני מקווה שאוכל להיות רגועה עם הדעה שלו,אני יודעת שרפואה זה לא מתמטיקה ושום דבר לא שחור ולבן,אבל 2 דעות שונות זה מבלבל במיוחד שזה קשור לבריאות של בני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בכפות הרגליים

ד''ר אודי לבל
    18/05/2009

מירית - הקשיבי לדר' קפוליוביץ והוא בודאי יבהיר לך את שיטת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון של מומחה!!!!!

שימרית
    19/05/2009

שוב שלום,

ד"ר קופליוביץ איבחן כך:
    פישוק ירכיים מלא וסימטרי
    lt flexible pes adductus+internal timial torsion
    והמליץ לנו על ביצוע תרגילים של מתיחה לכף הרגל כי טוען שהרגל עדיין גמישה ובנוסף בזמן שהילד בגן ובלילה לשים לו נעל PRE WALKER רק לרגל הבעייתית.
    כששאלנו על גבס הוא טען שכרגע לא צריך בגלל שאנחנו מוכנים ורוצים לבצע תרגילים והוסיף שגם אחרי הגבס כנראה שנצטרך להשתמש בנעל,
    כמו כן טען שגבס אפשר לשים גם בעוד חודש חודשיים אם התהליך הנ"ל לא יילך טוב.

לעומת זאת הרופא הראשון טען שלשים גבס זה ממש ממש דחוף ואם אפשר לעשות זאת מייד.

כרגע אני בדילמה מוחלטת,אני מודעת לזה שזה עניין של גישה של רופא אך אני עדיין מבולבלת מה היית ממליץ לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה.

שימרית
    21/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו