מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרטס לילד בן 9סיגל18/06/2009
רופאים יקרים/ הורים לילדים עם פרטס
אשמח לשמוע גם את דעתכם.
לפני כחצי שנה אובחן אצל בני בן ה-9 פרטס ברגל ימין. בהתחלה הוא סבל מכאבים(לא משהו נורא), היום הוא לא מתלונן אך סיגל לעצמו הליכת צליעה.
למדנו וקראנו על המחלה כמעט הכל ולצערנו הבנו שאין טיפול למחלה, זה תהליך שיכול לקחת גם שנתיים עד שהעצם תצמיח עצמה שוב מחדש בתקווה שתצמח בתוך"המכתש" בצורה הנכונה שאם לא כך נצטרך ניתוח שגם לא בהכרח יכול לתקן הכל.
נכון להיום הוא בשלב שהעצם עדיין "נאכלת" - נשאר ממנה כשליש בהשוואה לרגל הבריאה (רמה B). עשינו צילומים, מיפוי עצמות ובקרוב גם MRI.
ועכשיו להתלבטויות: היינו אצל 2 מומחים שכל אחד מהם מחזיק בגישה קיצונית שונה:
האחד- לדעתו הילד חייב סד לפרטס בכל פעם שהילד במצב עמידה. זהו סד שמתחבר מכף הרגל ועד למפשעה במצב שהרגל נעולה כל הזמן עם הטיה כלפי צד ופנים לתקופה של שנים עד שיסתדר. וברור שלדעתו אסור לילד לעשות שום פעילות גופנית אפילו לא ללכת על הרגל, למעט שחיה.
השני -בחר בגישה שבה הילד יכול להמשיך את חייו כרגיל ולהיות תחת ביקורת בעוד חצי שנה. לדעתו אין ילד והורים שיכולים "להכיל" כזה סד מבחינה פיזית ורגשית, ולדעתו אין כאלה ילדים בארץ שהולכים עם סד כזה. ההגבלה היחידה מבחינתו זה לא לקפוץ על הרגל, להמנע מ"זבנג". וכן לעשות הידרוטרפיה ופיזיוטרפיה כדי לשפר את טווח התנועה ולחזק ולהאריך את השרירים.
אנחנו מבולבלים - מה עושים ?
נשמח לשמוע את דעתכם
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירב
סיגל מלכה03/02/2013היי מירב
שלחתי לך במייל את מספרי הטלפון שלי
אשמח מאוד לשוחח איתך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת פרתס בגיל 9
ד''ר אודי לבל19/06/2009סיגל שלום, אני מקוה שגם דר' אידלמן יענה כי כמו שנוכחתם ההבדלים הם מהקצה לקצה - ואני עוד יותר קיצוני. אכן, הטיפול במחלת פרתס הוא האתגר שלנו באורתופדיה של ילדים. כשאני מרצה לסטודנטים אני מסביר להם שמתחת לגיל 6 שנים אנחנו לא עושים כלום ומעל 6 - אנחנו לא יודעים מה לעשות (בודאי כבר כתבתי את זה כאן...)
מחקרים רחבי היקף הראו שמעל גיל 6-7 שנים מאוד קשה לחזות מה יקרה לראש הירך. לכן נחלקים המטפלים לכל מיני גישות, כל מיני שיטות בירור ומהן נובעים טיפולים שונים מהקצה לקצה. אני סבור שילד מעל גיל 6-7 שיש לו מחלת פרתס בשלב מוקדם, ועירוב ראש הירך הוא משמעותי - צריך לעבור טיפול ניתוחי - בו אנחנו מכופפים את צואר הירך כך שכל הכדור בתוך המכתש (יש מנתחים שיעדיפו דוקא לסובב את המכתש, זה אותו רעיון). אני פועל מתוך הנחה שמחלת פרתס בגיל כזה בדרגה כזו נגמרת רע (ראש לא עגול), אני מוסיף לזה הארכת גידים כדי לקבל טווח תנועה טוב אחרי הניתוח. זו גישה שמקובלת במרכזים מסוימים, ואי אפשר לומר שיש לה פחות צידוק מאשר לגישת ה-"אל תעשו כלום ונראה מה יהיה" (הידרו-תרפיה וכו'). גישת המכשירים היא גם לדעתי ממש בלתי אפשרית לילד בן 9. היא גורמת קושי חברתי ותפקודי הרבה יותר גדול מניתוח, והצידוק המחקרי לא מבוסס יותר מאשר לא לטפל. אני מציע את גישת ה"לא לעשות כלום" למי שלא רוצה ללכת בדרך המפחידה של ניתוח. טוב שאתם קוראים ומבררים. בקשו מכל רופא מטפל שיסביר למה הוא מציע טיפול ספציפי, שותפות בטיפול חשובה מאוד לצורך השגת המטרות. קיימות עוד אפשרויות, החליטו לפי מי שמשכנע אותכם ולכו איתו בהתמדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרתס לילד בן 9
סיגל20/06/2009ד"ר לבל - תודה על חוות דעתך.
ד"ר אידלמן - אשמח לשמוע גם את חוות דעתך.
יום נפלא
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרתס אצל בן 8
מלי30/06/2009לרופאים ולסיגל שלום
בני בן 8 שנים ו-4 חודשים סובל מפרתס מגיל 7 ברגל שמאל. בני נמצא במעקב חצי שנתי אצל אורתופד קופת חולים ובמקביל בדקו את הבן גם שני מומחים פרטיים באורתופדיית ילדים. כל הרופאים ממליצים את השיטה של "אל תעשה כלום", דהיינו טיפולי פיזיותרפיה (בבית פעמיים ביום), שחייה בכלל (משתתף בחוג פעמיים בשבוע) וטיפולי הידרותרפיה בפרט (אחד לשבוע), רכיבה על אופניים וכמובן המנעות מפעילויות "קשות" כגון ג'ודו, כדורגל, ריצה, הליכה רבה ומאומצת וכדומה
יחד עם זאת, אורתופד קופת החולים וגם אחד המומחים ממליצים, אם כי לא בחום רב, לבצע התערבות כירוגית להארכת השרירים והגידים וקבוע העצם אל תוך ה"מכתש" וזאת במידה ולאחר כשנה ומחצה או שנתיים לא נראה שיפור במחלה
אציין שבני אובחן כסובל מפרתס ברמה B, גם הוא פיתח לעצמו סוג של הליכת צליעה, שרירי הגב התכווצו וחלק מתרגילי הפיזיותרפיה הם להארכת שרירי הגב וחיזוק הליכה ישרה. בצילום כף יד שמאל שבצענו השבוע אובחן גיל העצמות לבני כמתאים לילד בן 6 ובצילום האגן הובחנה החמרה הדרגתית.
אשמח לקבל את חוות דעתם של הרופאים לגבי בני ולשתף את סיגל בדרכי הטיפול ולנסות למצוא סדר והגיון בטיפול בילדים ובהתמודדות (רגשית וחברתית) של ההורים ושל הילדים בתופעה.
תודה מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב פרטס
איתי02/05/2012אני בן 40 והחלמתי ממחלת הפרטס בגיל צעיר ללא טיפול משמעותי.
אני מבקש לדעת מהו המעקב המומלץ ואצל איזה רופא- אורטופד מבוגרים או ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב פרטס - תגובה
ד''ר אודי לבל07/02/2013איתי שלום. בגיל 40 המעקב הוא אצל אורתופד שעוסק במפרקים - אם אתה מרגיש טוב, ולא מוגבל זה נהדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)