מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מודאגת בבקשה תענו לי דחוף...אורלי13/07/2009
לאחרונה גילנו אצל בננו בן השנה בליטה בגב התחתון לקחנו אותו לאורטופד והוא הפנה אותנו לצילום וזה מה שהוא רשם:
בליטה גרמית בצורת המפ באיזור חוליות מותניות אין חוסר נוירולוגי בגפיים תחתונות.
תוצאות הדמייה FAILARE OF FORMATION L2בחוליות מותניות עם עקמת חדה באיזור חוליה L2
הוא שלח אותנו לעשות בדיקה נוירולוג ילדים עשינו והיא יצאה תקינה וגם הוא הפנה אותנו לבדיקת MRIגב דורסלי ומותני בהרדמה.
השאלות שלי הן:
מה אומרות התוצאות של ההדמייה?
האם זה חמור?
איך בדרך כלל מטפלים בזה?
האם כדאי לי לעשות את הצילום MRI?אני חוששת מזה בגלל ההרדמה.
אני רוצה לקחת עוד חוות דעת מקצועית מי אתם ממלצים שהוא התותח בתחום.
יכול להיות שזה נגרם לתינוק שלנו בגלל שכיבה מרובה בטרמפולינה או שזה מולד או שתפסנו אותו לא נכון או בגלל שהוא ישן רק על הצדדים מאז שהוא נולד בגלל חוסר סימטריה .אמרו לנו לשים אותו הרבה על הצד החלש ולא אמרו לנו שצריך לשים אותו גם לישון על הבטן. אני צריכה לציין שהוא מטופל בפיזותרפיה בגלל חגורת הכתפיים שלו היא הייתה חלשה וזה עקב לו את ההתפתחות.
כרגע הוא עושה הכל יושב לבד זוחל לא על ארבע.נעמד לבד וכשהוא נאחז במיטה שלו הוא גם זז מההתחלה לסוף,כלומר עושה צעדים.
מה בקשר לקורס שחיה האם זה ממומלץ?
בבקשה תהנו לי כמה שיותר מהר אני לחוצה ולא יודעת מה לעשות.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת בגיל שנה
ד''ר אודי לבל13/07/2009אורלי שלום. אין כאן שום דבר דחוף!! כדאיל להרגע, ללמוד את הנושא, לחשוב, להתייעץ ולתת למי שמבין בתחום להוביל אותכם עם בירור וטיפול. התינוק שלכם היה ונשאר אותו התינוק גם אם מצאו לו חוליה בעייתית בגב, את בודאי אוהבת אותו שמחה איתו וכל זה צריך להמשך.
לגבי הבירור לעקמת בגיל כזה - הוא תמיד כולל MRI של עמוד השידרה בכדי לודא שהחלק העיצבי תקין (החלק הזה מצוי בתוך החוליות). לגבי ההרדמה לבדיקה - זה חלק הכרחי.
לגבי כל השאלות על הסיבה וההתפתחות עד כה - בררי את הדברים עם הרופא שלכם. הממצא כמו שרשמת אותו הוא ממצא מולד ולא התפתחותי.
אני ממליץ כאן תמיד וכמובן גם במקרה שלכם - היצמדו לרופא שנוח לכם איתו ולכו עם ההמלצות שלו בכל תהליך הבירור והטיפול. במקביל כדאי לקרוא על הנושא כדי שתוכלו לשאול דברים חשובים ולהיות חלק מהתהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
אורלי14/07/2009המון תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)