מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בשורש כף היד(greenstik)רונית בוכמן12/08/2009
לפני כחודש בני בן ה7.5 שבר את יד שמאל ולאחר החזרת העצם למקום בבי"ח גובס אך יותר מדי הדוק ולמחרת פתחו לו קצת עקב נפיחות באצבעות.לפני כשבועיים החלפנו לו לגבס פלסטי כדי שיוכל ללכת לבריכה והיום בקו"פח הורידו לו את הגבס(ללא צילום לפני ההורדה אך צילום לאחר ההורדה הראה שעצמות התאחו יפה)מקום השבר עדיין קצת נפוח אך מה שיותר מדאיג אותנו זה שהיד נראית ממש עקומה או יותר נכון הפוכה כאילו ששמו לו את יד ימין על יד שמאל.מה יכול לגרום לזה ואיך מטפלים?ועוד שאלה קטנה:הרופא בבי"ח אמר שהוא צריך להשאר עם הגבס חודש וחצי והרופא בקופה אמר שלא יותר מחודש,האם עשינו טעות שהורדנו לאחר 4 שבועות?לאיזה רופא היינו צריכים להקשיב והאם יש קשר לעקמותה של היד?מצטערת על אורך השאלה ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשורש היד
ד''ר אודי לבל13/08/2009רונית שלום. קשה לי להיות השופט לגבי טיב הטיפול שקיבלתם, לא הייתי מעורב בבדיקה ובצפיה בהדמיות. אני מניח שרוב האורתופדים יודעים לטפל בשברים כאלה מצוין כי הם השברים הכי נפוצים בפניות לביה"ח. מכאן - לא ממש חשוב כמה זמן היה הגבס. אם לאחר הסרתו בוצע צילום והעצם מראה סמני איחוי - אין מקום לדאגה. לגבי העיוות החיצוני - עיקרו הוא רקמת האיחוי שהעצם מגדלת סביבה וזה נותן מראה די מוזר לשורש היד - אבל הרקמה הזו נספגת תוך 3-4 חודשים והמבנה חוזר לתקין. בנוסף לעיתים נותר עיוות ממשי של העצמות אחרי האיחוי - וגם הוא יעבור בהדרגה תיקון ללמצב הנורמלי.
אני מציע בכל מקרה לבוא לבדיקה חוזרת 3 חודשים אחרי השבר - ולודא שהכל מתקדם בכיוון התקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)