שבר בשורש כף היד(greenstik)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר בשורש כף היד(greenstik)
    רונית בוכמן
    12/08/2009

לפני כחודש בני בן ה7.5 שבר את יד שמאל ולאחר החזרת העצם למקום בבי"ח גובס אך יותר מדי הדוק ולמחרת פתחו לו קצת עקב נפיחות באצבעות.לפני כשבועיים החלפנו לו לגבס פלסטי כדי שיוכל ללכת לבריכה והיום בקו"פח הורידו לו את הגבס(ללא צילום לפני ההורדה אך צילום לאחר ההורדה הראה שעצמות התאחו יפה)מקום השבר עדיין קצת נפוח אך מה שיותר מדאיג אותנו זה שהיד נראית ממש עקומה או יותר נכון הפוכה כאילו ששמו לו את יד ימין על יד שמאל.מה יכול לגרום לזה ואיך מטפלים?ועוד שאלה קטנה:הרופא בבי"ח אמר שהוא צריך להשאר עם הגבס חודש וחצי והרופא בקופה אמר שלא יותר מחודש,האם עשינו טעות שהורדנו לאחר 4 שבועות?לאיזה רופא היינו צריכים להקשיב והאם יש קשר לעקמותה של היד?מצטערת על אורך השאלה ותודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר בשורש כף היד(greenstik)

הוספת תגובה

• שבר בשורש היד

ד''ר אודי לבל
    13/08/2009

רונית שלום. קשה לי להיות השופט לגבי טיב הטיפול שקיבלתם, לא הייתי מעורב בבדיקה ובצפיה בהדמיות. אני מניח שרוב האורתופדים יודעים לטפל בשברים כאלה מצוין כי הם השברים הכי נפוצים בפניות לביה"ח. מכאן - לא ממש חשוב כמה זמן היה הגבס. אם לאחר הסרתו בוצע צילום והעצם מראה סמני איחוי - אין מקום לדאגה. לגבי העיוות החיצוני - עיקרו הוא רקמת האיחוי שהעצם מגדלת סביבה וזה נותן מראה די מוזר לשורש היד - אבל הרקמה הזו נספגת תוך 3-4 חודשים והמבנה חוזר לתקין. בנוסף לעיתים נותר עיוות ממשי של העצמות אחרי האיחוי - וגם הוא יעבור בהדרגה תיקון ללמצב הנורמלי.
    אני מציע בכל מקרה לבוא לבדיקה חוזרת 3 חודשים אחרי השבר - ולודא שהכל מתקדם בכיוון התקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו