אצבע עקומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אצבע עקומה
    יורי
    06/09/2009

בשני הרגליים, אצבע שנייה, אחרי בוהן ברגל, בפרק שליד ציפורן, קיבלה זווית כ- 30 מעלות לכיוון חוץ.
    האם מעיד על התפתחות של מחלה כלשהי ? האם בעתיד עלול לפגוע בהליכה \ ריצה ? האם יש מה לעשות עם זה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אצבע עקומה

הוספת תגובה

• עצבע עקומה - המשך

יורי
    06/09/2009

שכחתי לציין שבני בן שנתיים ורק עכשיו שמנו לב על העניין הזה עם אצבע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית אצבע

ד''ר אודי לבל
    06/09/2009

יורי שלום, תנסה בבקשה קצת לארגן את השאלה, זה לא מובן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע עקומה

יורי
    06/09/2009

שלום דוקטור,
    התכוונתי שלפני כמה ימים שמנו לב שאצל ילד שלנו בן שנתיים, באופן סימטרי על שני הרגליים האצבע שליד הבוהן עקומה - באופן סכמתי זה נראה כך:
    | | | / |
    | | | | |
    אם להניח שאצבע ישרה זה | אז אצבע עקומה נראת כ- /
    | |
    ז"א האצבע שליד הבוהן מסתכלת לכיוון האצבע האחרונה בכיוון של כ- 30מעלות, כאשר העקמומיות מתחילה לא מ"שורש" האצבע (סלח לי על מונחים לא מקצועיים) , אלא הזיות מתחילה מהפרק האחרון של אצבע, זה שקרוב יותר לציפורן. והדבר סימטרי בשני הרגליים. יש לציין שגם אצלי וגם אצל אישתי האצבעות ישרות, וכל הבדיקות הגנטיות שעשינו לפני הריון יצאו תקינות.
    השאלה שלי א. האם זה יכול להעיד על התחלה של מחלה כלשהי?
    ב. האם זה יכול בהמשך להתעקם עוד יותר ולהפריע להליכה?
    אודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע עקומה בכף הרגל

ד''ר אודי לבל
    07/09/2009

יורי שלום. אתה מתאר הטיה של אצבע 2 ברגל ימין לכיוון לטרלי (חיצוני) בשתי הרגליים. התופעה נקראת קלינו-דקטיליה (הטיית אצבע) (או משהו מסוג זה לפי סוג ההטיה). יש בהחלט משפחות בהן זה מופיע אצל הורים וילדים. אני לא מכיר קשר לבעיות גנטיות אחרות אבל אין בעיה לברר את זה.
    ראשית כדאי לפנות לאורתופד כדי לאבחן מה מקור ההטיה ואח"כ אפשר לבדוק באתר OMIN את הקשר של הממצא למומים אחרים (זאת תופעה מאוד מאוד נפוצה). לרוב אין לזה שום השפעה תפקודית. אין בעיה ליישר את זה בגיל מאוחר אם זה יפריע או יהווה בעיה אסטטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אאצבע עקומה

גרשזון דריה
    17/07/2010

שלום, אני פעם ראשונה באתר, ושמחתי שיש פתרונות לבעיה זו. אבל אולי משהו יכול לענות לי: האם ללא ניתוח יש פיתרון?
    ילד שלי בן שלוש, סובל בשני הרגליים, הוא לא יציב הרבה נופל- עצבע השניה גודלת לו כאילו מאצבע השלישית.
    אשמח לקבל תשובה לדו"אל.
    תודה
    דריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות באצבעות

ד''ר אודי לבל
    18/07/2010

דריה שלום, יופי שנכנסת לאתר. אני מציע שתתחילי מהתחלה. מי הילד/ה, מה הגיל ומה הבעיה וננסה לדון בעניין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע עקומה

גרשזון דריה
    20/07/2010

תודה שהגבת!
    שלום!
    בני ,רוני,כמעט בן שלוש, יש לו תאומה סיוון, הריון היה תקין, ילדתי בשבוע 38 שניהם במשקל תקין.
    הוגדר כילד רגל, למרות זאת כל השלבים עבר באיחור, התיישב בשנה וחודש הלך בגיל שנה וחמישה חודשים. מגיל חצי שנה עד שהלך הינו בהתפתחות הילד.
    מאז שהתחיל ללכת נפל בלי סוף, התנפחות על המצח לא עברה חודשים, פנינו לרופא משפחה והיא אמרה- לחכות עד גיל שלוש, עד שיתייצב. נכון הוא התחזק, פחות נופל אבל עדיין מדהיג אותי סיפור האצבעות. אצבעת ( השניות) ברגליים לא ישרות- שנייה עולה על השלישית (בשניהם).
    האם תוכל לומר לי: האם יש דרכים ללא ניתוח?
    תודה מראש על צומת לב
    דריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אודי לבל
    22/07/2010

דריה שלום. אני לא מאמין שזה הגורם לנפילות. לגבי האצבעות - תנסו למתוח אותן ביישור. אין הרבה סכוי שזה יעזור. אם לא יחלוף מעצמו (כמו שבדרך כלל) - פנו לשחרור ניתוחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע עקומה

גרשזון דריה
    22/07/2010

תודה ד"ר אודי, נעשה כמו שהמלצת.
    דריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו