מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טורטיקוליס צווארי ימיןהילה06/09/2009
שלום רב,
ביתי ללינוי בת שנה ושלושה חודשים אובחן שיש לה טרוטוקוליס צווארי ימין . לפני כחודש זה הופיע (לדעתי לאחר נפילה) ומאז אנחנו באבחון אצל אורטופד ובבדיקות עיניים, אוזניים, נוריולוג שכולם יצאו תקינים כולל צילום רנטגן. שלחו אותנו לעשות בדיקת mri ואנחנו בהמתנה לעשות אותה מה שכן אנחנו בחששות מאוד מכיוון שהבדיקה הזאת כוללת הרדמה מלאה. לפיכך רצינו לדעת : האם אפשרי שהיא לא תעשה את הבדיקה ותתחיל עם פזיותרפיה מיד (כי זה מה שעושים שיש טורטיקוליס לא?) ?
האם זה שהיא הובחנה והיא בגיל שנה תעזור הפזיותרפיה ? אציין והוסיף שהילדה מקסימה להפליא, הולכת לגן כרגיל אוכלת, ומתפתחת יפה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס וביצוע MRI
ד''ר אודי לבל07/09/2009הילה שלום. את השאלה למה צריך MRI צריך להפנות להערכתי לנוירולוג.
אני לא כולל MRI בבירור שלי לטורטיקוליס. אני מתחיל מיד טיפול לשיפור טווחי תנועת הצואר ובמקביל בירור הפרעת ראיה שמיעה וכיו"ב.
ייתכן בהחלט שהיה משהו בבדיקה שהעלה חשד אצל הנוירולוג/ית שיש צורך בהדמיה ב- MRI ואז יש הצדקה. לגבי ההרדמה - אם יש צידוק לבדיקה, אז הסיכון המזערי בהרדמה מתגמד לעומתה, אם אין צידוק בהדמיה - אז אין מה לדון בכלל בהרדמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)