טורטיקוליס צווארי ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טורטיקוליס צווארי ימין
    הילה
    06/09/2009

שלום רב,
    ביתי ללינוי בת שנה ושלושה חודשים אובחן שיש לה טרוטוקוליס צווארי ימין . לפני כחודש זה הופיע (לדעתי לאחר נפילה) ומאז אנחנו באבחון אצל אורטופד ובבדיקות עיניים, אוזניים, נוריולוג שכולם יצאו תקינים כולל צילום רנטגן. שלחו אותנו לעשות בדיקת mri ואנחנו בהמתנה לעשות אותה מה שכן אנחנו בחששות מאוד מכיוון שהבדיקה הזאת כוללת הרדמה מלאה. לפיכך רצינו לדעת : האם אפשרי שהיא לא תעשה את הבדיקה ותתחיל עם פזיותרפיה מיד (כי זה מה שעושים שיש טורטיקוליס לא?) ?
    האם זה שהיא הובחנה והיא בגיל שנה תעזור הפזיותרפיה ? אציין והוסיף שהילדה מקסימה להפליא, הולכת לגן כרגיל אוכלת, ומתפתחת יפה מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טורטיקוליס צווארי ימין

הוספת תגובה

• טורטיקוליס וביצוע MRI

ד''ר אודי לבל
    07/09/2009

הילה שלום. את השאלה למה צריך MRI צריך להפנות להערכתי לנוירולוג.
    אני לא כולל MRI בבירור שלי לטורטיקוליס. אני מתחיל מיד טיפול לשיפור טווחי תנועת הצואר ובמקביל בירור הפרעת ראיה שמיעה וכיו"ב.
    ייתכן בהחלט שהיה משהו בבדיקה שהעלה חשד אצל הנוירולוג/ית שיש צורך בהדמיה ב- MRI ואז יש הצדקה. לגבי ההרדמה - אם יש צידוק לבדיקה, אז הסיכון המזערי בהרדמה מתגמד לעומתה, אם אין צידוק בהדמיה - אז אין מה לדון בכלל בהרדמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו