ניתוח פרטס לידי בן חמש וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח פרטס לידי בן חמש וחצי
    ביאטריס
    15/09/2009

בני בן חמש וחצי אובחן לפני שנתיים כסובל מפרטס. כיום מצבו התפקודי מצויין (בלי צליעה ובלי כאב עם גמישות יחסית טובה של המפרק) אך צילומים מראים כי המצב הקליני לא טוב. המפרק לא צמח אל תוך המכתש וחלק ניכר ממנו נמצא מבחוץ.
    מספר רופאים המליצו על ניתוח. שאלותי:
    1. מה הסכנה באי קיום הניתוח?
    2. הבנתי שבעקבות הניתוח הרגל מתקצרת במספר סנטימטרים. האם מצב זה הפיך? ועד כמה צפויה צליעה בהמשך?
    3. האם יש טיפולים חדשניים היכולים למנוע ניתוח?
    4. האם יש סיכוי כלשהו להחלמה תקינה גם בלי ניתוח?

תודה מראש,
    ביאטריס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תסמונת פרטס

גילה
    26/11/2013

הבן שלי חלה בתסמונת מאז גיל 3. היום הבן שלי בן 18.5 לא חלה שום הטבה במצבו, הרגל הפגועה קצרה יותר מהשנייה, כך שקיימת צליעה שבולטת מאוד גם למי שאינו מכיר אותו, הגבלה משמעותית בתנועה של הרגל וכאבים לאחר מאמץ. בלית ברירה, נשקלת האפשרות לגשת לאופציה של ניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ניתוחי במחלת Perthes

ד''ר אודי לבל
    16/09/2009

ביאטריס שלום. מחלת Legg-Calve-Perthes היא פגיעה בראש עצם הירך, כנראה שמקורה הוא באספקת דם לקויה לאיזור אבל לא ממש בטוח. בגיל מוקדם (עד גיל 6 שנים בערך) נראה שראש הירך מתאושש מהפגיעה כמעט תמיד היטב (חוזר להיות עגול ומוכל יפה בתוך המכתש של האגן) בגיל מבוגר יותר יש פחות ודאות מה יהיה בסוף. הראש עשוי להיות לא עגול או לא מכוסה היטב.
    לגבי ראש ירך עם כסוי לקוי בגיל פחות משש שנים, גם אני נוטה להציע ניתוח מוקדם למרות הגיל הצעיר, ולמרות היעדר מידע מדעי שזה טוב יותר מאשר לחכות ולא להתערב.
    הניתוח עשוי אכן לקצר לתקופה קצרה את הרגל המנותחת, אבל היא תצמח לאורך זהה בהמשך.
    שאלותיך על טיפולים יותר חדשניים, ועל האפשרות להמתין ולא להתערב? כמובן שאפשר לחכות, אבל התוצאה לרוב גרועה: קיצור, איבוד טווחי תנועה, נזק קשה של הפרק בסיום הצמיחה.
    ניתוח מסוג הטייה של צואר הירך הוא לא עניין מאוד מסובך, ההחלמה מהירה והחזרה לתפקוד מצוינת.
    משהו יותר חדשני? כשיהיה אין לי ספק שננסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לביאטריס

רונן
    07/03/2011

שלום אני אבא לילדה הסובלת מפרטס כיום מטופלת ע"י טיפול פיזיוטרפי באישפוז יום 3 פעמיים בשבוע והידרוטרפיה .שאלתי האם הילד עבר ניתוח ואם לא באיזה אופן טופל ומה מצבו כיום?תודה .רונן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו