בן שנה ושבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ושבעה חודשים
    שני
    19/12/2009

שלום רב,
    בני בן שנה ושבעה חודשים (נולד בשבוע 32). הוא היפוטוני ובעל גמישות יתר. כל ההתפתחות המוטורית היתה מאוחרת (התהפך בגיל 8 חודשים, התחיל לזחות על גחון בגיל שנה). מזה מס' חודשים הוא הולך בעזרת חפצים, אך עדיין לא הולך בכוחות עצמו. לעיתים, בלי ששם לב, הוא עוזב את החפץ התומך ועושה 2-3 צעדים ואז יורד לרצפה וממשיך לזחול. הבעיה היא שנראה לי שהוא ממש לא יציב, ולכן לא נראה לי שהוא בשל להליכה עצמית. כמו כן, לי יש את הרושם שהוא חסר בטחון ולכן מתעכב עם ההליכה העצמית. חשוב לי לציין ש הוא לא מסוגל לעמוד לבד, אלא תמיד בתמיכה של חפץ.
    הוא ילד חכם, חברותי, ומבין את הנעשה סביבו.
    האם אתם מזהים בעייה כלשהי? האם סביר שילד בגילו לא יעמוד לבד? האם יש מקום לבדיקה של אורטופד?

אשמח לעצתכם המקצועית.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושבעה חודשים

הוספת תגובה

• היפוטוניה

ד''ר אודי לבל
    19/12/2009

ענבר שלום. קשה להביע דעה מלומדת מבלי לבדוק את התינוק, ואני בטוח שכך עשיתם. כמה מילום הרגעה: שנה וחצי אינה גיל חריג להליכה, עד גיל שנתיים רוב רובם שך התינוקות משיגים הליכה ללא תמיכה ואני מניח שבנכם יגיע לכך. אין מקום להאיץ!!! הליכה ללא אחיזת חפץ יציב מצריכה שווי משקל מפותח מאוד ושליטת שרירי שלד טובה. בני האדם חריגים מאוד מבין היונקים והולכים ככה. לעיתים התהליך הזה של רכישת היכולת ללכת על שתיים קצת יותר איטי מאשר שאר הילדים ולרוב אין קשר לשום בעיה אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך. שבוע טוב ונעים.

שני
    19/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו