מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אצבע שישית ברגל העובר בשבוע ה 15?יעל30/12/2009
שלום רב
בסריקת המערכות הראשונית שעשינו עכשיו (בשבוע ה 15 להריון), הרופא הבודק זיהה אצבע שישית ברגל ימין(כאילו עוד זרת גדולה). כל שאר האיברים נמצאות תקינים לחלוטין בסריקה.
אין לשנינו בכלל מקרה כזה במשפחה, והבדיקות הגנטיות שעשינו לפני חצי שנה יצאו תקינות לחלוטין.
שאלות:
1) האם צריך לעשות בדיקת מי שפיר עקב הממצא הזה?
2) האם זה יכול להעיד על משהו לא תקין בעובר?
3) מה ההשלכות של זה על חיי התינוק בעתיד?
4) מה הייתם ממליצים לעשות עכשיו?
צירפתי תמונה מהסריקה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמונה
יעל30/12/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא בסקירת מערכות
ד''ר אודי לבל30/12/2009יעל שלום. אני מבין את הדאגה. אבל, זה עניין סבוך ומורכב. צריך לדון בכך עם המבצע של הסקירה, ובמידת הצורך לפנות לייעוץ גנטי. מה שכן מתאים לפורום זה הוא השאלה מה עושים עם אצבע שישית עודפת ברגל. אם זה המום היחיד שיתגלה - והוא די נפוץ אצל ילודים. אנו מסירים את האצבע העודפת באופן ניתוחי במידה שהורים מעוניינים בכך. הפעולה אינה מסובכת מבחינה ניתוחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אצבע שישית מעיד על בעיה בעובר?
יעל01/01/2010לי זה פשוט נורא נורא מוזר בשבילי.
ואני מנסה להבין האם אמצע שישית אחת ברגל ימין יכולה להעיד על בעיה עקרונית בעובר או שפשוט סתם יצאה לו בטעות עוד אצבע?
זה פשוט לא מסתדר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל03/01/2010יעל אני מנסה להבהיר. אצבע שישית יכולה להיות ממצ מבודד שלא קשור לשום מום או בעיה גנטית משמעתית, ויכול להיות קשור לעוד דברים. את זה כדאי לברר עם יועצ/ת גנטי/ת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)