מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיסלפזיה של ירך ימין - בת 6 חודשיםאמא מודאגת17/01/2010
שלום רב,
אנו כרגע נמצאים בחו"ל, הבאנו את הילדה איתנו בגיל חודשיים לאחר הלידה שעברה בארץ.
לאחר בדיקה שגרתית לקראת גיל 6 חודשים, רופאת הילדים כאן ייעצה לנו לעשות US של מפרק הירכיים.
יש לציין שבבדיקות ידניות שבוצעו בעבר (גיל 3 חודשים, ובגיל 4 חודשים) לא היו ממצאים מחשידים.
אלו תוצאות בדיקת האולטרהסאונד:
צד ימין - סוג 2B
קצה אלפא - 58.37 מעלות
קצה בטא - 60.84 מעלות
צד שמאל- סוג 1B
קצה אלפא - 62.72 מעלות
קצה בטא - 63.43 מעלות
המיקום של ראש הירך הוא מרכזי בשניהם.
קבענו ייעוץ עם מומחית לאורטופדית ילדים.
האם לפי ממצאי האולטרהסאונד מדובר בבעיה חמורה?
מה היית ממליץ לפי ממצאים אלו?
האם יש סיבה רצינית לדאגה, כי אני כבר חושבת לעזוב הכל ולהביא אותה ארצה השבוע בשביל לטפל בזה.
אני חייבת לציין שאנחנו לא היינו שמים לב לדבר, היא החלה בזחילת גחון בגיל 5 חודשים ומתקדמת יפה מאוד מוטורית, די מקדימה את אבני הדרך.
אני מודה מראש על תשובתך.
בברכה,
האם המודאגת מחו"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרגת 2A
ד''ר מרק אידלמן19/01/2010מדובר בפרק ירך לא בשל מספיק.עד גיל 3 חודשים מפרק צריך להתיצב.ב90 % פרק ירך מסתדר ללא שום טיפול.חשוב לבצע US בעוד חודש, אם בדיקה לא יהיה תקינה-ילדה תצתרך טיפול בעזרת רצועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)