שבר בקונדיל הליטרלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר בקונדיל הליטרלי
    אוגי
    03/03/2010

שלום.

אני בן 15. במהלך שיעור ספורט בדצמבר נפלתי על מרפק ימין ושברתי את ה"קונדיל הלטרל של ההומרוס".
    מאז הכניסו דרך הבשר שלשה מחטי קירשינר. לפני כחודש סיימתי שלשה שבועות של מחטי קירשינר ואלו נשלפו החוצה. מאז הנפילה, ובשל כך שהיד הייתה נעולה בגבס כחודש+, ננעל המרפק שלי בזווית של תשעים מעלות, וזאת - רק בגלל השריר שהתקצר.

לא מעט זמן אני עובר טיפולי פיזיותרפיה.

כעת, כשלשה חדשים אחרי הניתוח ועבודת פיזיותרפיה מאומצת - השגתי רק 30 מעלות יישור ו-70 מעלות כיפוף.
    בזמן האחרון, הבנתי שהמועד האחרון שלי להצליח ליישר את היד אינו עולה על חודש.
    בעוד חודש לא אוכל לשפר כלל את תנועת היד.

האם זה נכון? כיצד יש לנהוג לפני שיהיה מאוחר מדי?
    אני מרים משקולות בנות 3 ק"ג בבית כהמלצת המאמן של הפיזיותרפיה, אך אני רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית נוספת.

שלמי תודה,
    אוגי המודאג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר בקונדיל הליטרלי

הוספת תגובה

• שבר במרפק

ד''ר אודי לבל
    03/03/2010

אוגי שלום. כמובן שאני לא יכול לחזות את העתיד וכל שבר ונה מהאחר, וכל ניתוח נראה שונה מניתוח אחר, אבל דווקא טווחי התנועה לרוב חוזרים למצב מצוין, רק צריך זמן. הסיבה לאיבוד הטווח היא העצם החדשה שצומחת סביב השבר ותופסת מקום שמקשה מאוד על הכיפוף היישור. לכן אני לא ממליץ להתאמץ לשפר טווחים בצורה אגרסיבית אלא בעדינות. זה ישתפר ככל שהעצם החדשה תיספג ותיעלם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודדת אותי מאוד.

אוגי
    04/03/2010

שלמי תודה וערב טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו