מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בקונדיל הליטרליאוגי03/03/2010
שלום.
אני בן 15. במהלך שיעור ספורט בדצמבר נפלתי על מרפק ימין ושברתי את ה"קונדיל הלטרל של ההומרוס".
מאז הכניסו דרך הבשר שלשה מחטי קירשינר. לפני כחודש סיימתי שלשה שבועות של מחטי קירשינר ואלו נשלפו החוצה. מאז הנפילה, ובשל כך שהיד הייתה נעולה בגבס כחודש+, ננעל המרפק שלי בזווית של תשעים מעלות, וזאת - רק בגלל השריר שהתקצר.
לא מעט זמן אני עובר טיפולי פיזיותרפיה.
כעת, כשלשה חדשים אחרי הניתוח ועבודת פיזיותרפיה מאומצת - השגתי רק 30 מעלות יישור ו-70 מעלות כיפוף.
בזמן האחרון, הבנתי שהמועד האחרון שלי להצליח ליישר את היד אינו עולה על חודש.
בעוד חודש לא אוכל לשפר כלל את תנועת היד.
האם זה נכון? כיצד יש לנהוג לפני שיהיה מאוחר מדי?
אני מרים משקולות בנות 3 ק"ג בבית כהמלצת המאמן של הפיזיותרפיה, אך אני רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית נוספת.
שלמי תודה,
אוגי המודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר במרפק
ד''ר אודי לבל03/03/2010אוגי שלום. כמובן שאני לא יכול לחזות את העתיד וכל שבר ונה מהאחר, וכל ניתוח נראה שונה מניתוח אחר, אבל דווקא טווחי התנועה לרוב חוזרים למצב מצוין, רק צריך זמן. הסיבה לאיבוד הטווח היא העצם החדשה שצומחת סביב השבר ותופסת מקום שמקשה מאוד על הכיפוף היישור. לכן אני לא ממליץ להתאמץ לשפר טווחים בצורה אגרסיבית אלא בעדינות. זה ישתפר ככל שהעצם החדשה תיספג ותיעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודדת אותי מאוד.
אוגי04/03/2010שלמי תודה וערב טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)