הרדמות של רגל ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרדמות של רגל ימין
    אנסטסיה קוק
    04/03/2010

שלום, שמי אנסטסיה ולבת המקסימה שלי בת שנה ושמונה חודשים התחילה להרדם רגל ימין. הבחנתי בכך לפני כחודשיים, לעיתים , אחרי ישיבה על הסיר (מסוג "סיר הסירים" - גבוהה ונוח לישיבה) התינוקת התלוננה על כאבים בכף רגל ימין. אחרי עיסוי קל וקצר בכף הרגל והעצבאות היא שוכחת מזה. אך הדבר עלה שוב היום בבוקר כאשר אטל התעוררה בבכי ומילים "אימא כואב" על השאלה מה? היא ענתה "הרגל" ושוב נגע באצבעות של כף רגל ימין. אטל ילדה בריאה, התפתחות פיזיאולוגית תקינה התואמת את שלבי התפתחות התינוק (זחילה בגיל 8 חודשים, עמידה וישיבה בגיל 9 חודשים, 11 חודשים צעדים ראשונים). מה קורה לה? למה? איך אפשר לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות של רגל ימין

הוספת תגובה

• כאבים ברגל

ד''ר אודי לבל
    05/03/2010

אנסטסיה שלום. נתחיל בזה שאת הסיבה אני לא יודע!. יש לנו בעיה קשה עם תלונות של ילדים בגיל המאוד צעיר ואני מניח שהרבה תופעות של הגיל הזה פשוט לא ידועות לנו בהעדר דיבור ודיווח. בהחלט ייתכן שישיבה על הסיר גורמת לה לחץ על העצב שעובר בעכוז ויורד לרגל. זו תופעה מוכרת אצל ילדים/מבוגרים עקב ישיבה. אפשר לנסות לשנות את תנוחת הרגל, או לעודד ישיבה יותר על הירך מאשר על העכוז. אפשר גם לקצר את זמן הישיבה על הסיר (אם ניתן), או לרפד את המושב. סה"כ זו לא תופעה מסוכנת (אנו מה שאנחנו חושבים הוא אכן מה שמציק לה), והיא חולפת תוך כדקה מהפסקת הלחץ על העצב. אם זה יימשך או יופיע גם ללא לחץ - יהיה מקום לבירור מעמיק יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההתייחסות!

אנסטסיה קוק
    08/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו