רצועות פאבליק-עוד שאלות ברשותכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רצועות פאבליק-עוד שאלות ברשותכם
    אמא
    23/03/2010

בגיל 4.5 חודשים ביצענו לבני בדיקת אולטראסאונד לאחר שמספר חודשים קודם בבדיקה ידנית נמצא שמצב המפרקים תקין,אולם מכיון שלבני יש FFA, נאמר לנו בכ"ז לבצע בדיקת אולטראסאונד.הממצאים כדלהלן:בדיקת אורטולני שלילי, בדיקת ברלו שלילי. בדיקת US לפי גראף ימין 1B שמאל 3A

GRAF TYPE 1A,1B=NORMAL HIPS

GRAF TYPE 2A++PHYSIOLOGICAL DYSPLASIA OR IMMATURE HIPS

GRAF TYPE 2A-,2B,2C=PATHOLOGICAL DYSPLASIA

GRAF TYPE 3A+SUBLUXATION

GRAF TYPE 4=DISLOCATION

XRAY CONFIRMS L HIP SUBLUXATION

כמו שאתם קוראים אכן ביצענו גם צילום. נאמר לי שמפרק שמאל לא תקין.בני הולבש ברצועות פאבליק במיידי, בנוסף גובס לתיקון ה FFA זאת מכיון שבתקופת הרצועות לא אוכל להמשיך במתיחות ומניפולציות,הרצועות מוסרות מכל רגל בנפרד בשעת החלפת הגבס, בזמן הזה הרגל מוחזקת בכיפוף ובפיסוק.אחרי שבוע פחות יום בוצע אולטראסאונד עם הרצועות. המפרק נכנס למקומו. כעבור שבוע וחצינוספים שוב בוצע אולטראסאונד שהראה שהמפרק יושב יפה במקומו.
    נאמר לי שבני ישהה ברצועות בין 5 ל6 חודשים...
    אני לא מפסיקה לדאוג להתפתחות שלו, ובנוסף קראתי קצת וראיתי שבד"כ לא מטפלים ברצועות מעל גיל 6 חודשים, אז איך זה בדיוק מסתדר ה"תיכנון" הזה להשאיר אותו כ"כ הרבה זמן ברצועות...האם כך גם אתם הייתם נוהגים???
    תודה על תשובותיכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול ברתמת פבליק

ד''ר אודי לבל
    25/03/2010

אמא שלום. אכן מעל גיל 6 חודשים יותר קשה להמשיך עם הריתמה, אבל יש מכשירים חליפיים לגיל הזה, והעיקר הוא לא לאבד את ההחזרה הטובה של ראש הירך לתוך המכתש שלו. תני לרופא המטפל שלך להמשיך, נראה שהוא מצליח! בכל שלב אני בטוח שהוא יסביר לך לאן מתקדמים - ואם הוא לא יסביר -תשאלי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו