טיפול בכרית פישוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בכרית פישוק
    שירי
    03/05/2010

ביתי בת 4 חודשים היום.כאשר הייתה בת 6 שבועות בוצע אולטרסאונד פרקי ירכיים נמצאה דיספלזיה 2A דו"צ עפ"י גרף, ללא סימני אי יציבות, נשלחנו הביתה והתבקשנו לחזור כעבור חודש לראות האם חל שינוי , חזרנו כעבור חודש, בוצע US נוסף נאמר לנו כי לא חל כל שינוי אך אין צורך בטיפול אלא רק במעקב ולחזור כעבור חודש, כעבור חודש בוטל התור ואנו החלטנו לקחת את העיניינים לידיים ועברנו לאורטופד אחר. הנ"ל בדק את הילדה בדיקה ידנית ומצא כי אורך הרגליים שווה והיציבות תקינה, הגבלת פישוק קלה דו צדדית יותר משמאל, המליץ לנו על כרית פישוק 16. כעבור שבועיים בוצע US נוסף וההנחיה הייתה להגדיל את הכרית לגודל 18 למשך 5 שבועות נוספים ואז לחזור לביקורת.
    בשל כל ההתנהלות (הליכה הלוך ושוב, החלפת רופאים וכו') אני חשה מבולבלת ודואגת, אני יודעת כי הזמן הוא קריטי, אני רוצה להבטיח את הטיפול הטוב ביותר לבתי.
    א. האם הינך ממליץ על חוו"ד נוספת?
    ב. מה ההבדלים בין השיטות השונות (כרית אל מול רצועות)
    ג. האם סיכויי ההחלמה בגיל 4 חודשים הינם טובים?
    ד. האם הטיפול באמצעות כרית פישוק/רצועות פאבליק לא יכול ליצור עיכוב התפתחותי/ בעיות גב וכו'?

תודה רבה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בכרית פישוק

הוספת תגובה

• מכשירי פישוק

ד''ר אודי לבל
    05/05/2010

שירי שלום, התיאור שלך לא לגמרי ברור לי. בשלב הראשון הממצא היה 2A שהוא מצב שלא דורש טיפול. כאשר פניתם לרופא אחר הוצע לטפל, למה???
    האם הרופא השני ביצע US או רק חשב שיש הגבלה קלה בפישוק?
    מכשירי הפישוק למיניהם יכולים לפגוע באספקת הדם לראש היך אם הוא לא מותקנים היטב, ובכל מקרה לא מומלץ להשתמש בהם אם אין לכך הצדקה ברורה.
    אני מציע לכם לשאול את המטפל הנוכחי מדוע יש צורך לטפל לדעתו. אם יש סיבה - טפלו, אם אין - הפסיקו את הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו