מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קריסת כף רגל- דחוף!!!סיון25/05/2010
יש לי ילדה בת שנתיים (אחת מתאומות), נולדה בשבוע 28.
הבחנתי בהליכתה שכפות רגליה אינן מונחות כפי שצריך ברצפה. פניתי באופן פרטי לפיזיותרפיה בתל השומר, שם היא אובחנה שהיא סובלת מקריסת כף רגל בשתי כפות רגליה. נאמר לי לקנות לה נעליים אורטופדיות, צעד ראשון, גבוהות שיקבעו את הרגל והדריכו אותי לעבוד איתה על כל מיני תרגילים.
פניתי לרופא הילדים והראיתי לו את הדו"ח של תל השומר והוא בדק את הילדה וטען שאין לה כלום ושהכל יסתדר.
על מנת להרגיע אותי הוא קבע לי פגישה עם אורתופד ילדים בכיר. אתמול הייתי אצלו והוא בחן את בתי. הוא אמר לי שהכל תקין אצל הילדה, שעד גיל 6 כף הרגל מתעצבת ושהוא מבטיח לי שהכל יהיה בסדר. הוא אמר לי לקנות לה כל נעל שאני חפצה בה ושעליי להסיר דאגה מליבי. היום בבוקר ראיתי ילדה בת 10 בערך שיש לה קריסת כף רגל. כל הנעל שלה מעוותת ומרוחה על הרצפה.
כל כך כאב לי שראיתי את זה והרגשתי שזה סימן מאלוהים ושעליי לא להזניח את זה. אני לא רוצה שהבת שלי תסבול ושיכאבו לה הרגליים, וגם מבחינה אסתטית, זה ממש לא יפה. אני לא רוצה ל"דפוק" לה את כפות הרגליים ואני רוצה לדעת שבאמת הכל יהיה בסדר ואם לא אז לטפל בזה. מה עליי לעשות?
אני ממש לא ישנה בלילות בגלל זה. נעשיתי גם אובססיבית לכפות רגליים, אני הולכת ברחוב ומחפשת לראות מי סובל מזה.
קבעתי תור לראש מחלקת אורתופדית ילדים של איכילוב כבר בבוקר מרוב שאני דואגת.
אנא עיזרו לי!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריסת כף רגל
ד''ר אודי לבל27/05/2010סיון שלום. אכן יש חילוקי דעות בענין משמעותה של קריסת כף הרגל ("השטחה") בגיל המוקדם. האם זו בכלל בעיה?, האם יש השפעה לנעל על התפתחות הקשת של כף הרגל?
אני מבין את דאגתך אך חיזוי העתיד לא בידי. אני נוטה לומר למטופלי והוריהם בערך את מה שאמר אותו אורתופד בכיר. לא שאנחנו בטוחים שהרגל לא תהיה שטוחה בעתיד אלא שאין לנו הוכחה שהנעל משנה משהו בתהליך ההתפתחות של המצב הזה. לכן גם אני תומך בקניית כל נעל שנראית לך מתאימה.
לגבי האובססיה למבנה הרגליים, הדאגה מובנת, גם אני עירני מאוד לנושא - כמי שעוסק סכך כל הזמן. יש תחומים רבים ברפואה שצריך להבין שאין לנו השפעה על מהלך הדברים. הצעת טיפול כשלהי אינה בהכרח טובה מהצעה לא להתערב. חובת ההוכחה היא על מי שמציע טיפול - הוא צריך לספק לך מידע שתרגילים, מנעלים, תמיכות ומדרסים - אכן "מרפאים" משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריסת כף רגל- שאלה נוספת
סיון28/05/2010תודה רבה לך על התשובה. רק רציתי לדעת, האם בדרך כלל כף רגל של תינוק משתנה (אני מדברת על מצב שרואים קריסת כף רגל)? או שבדרך כלל תינוק שכף רגלו קורסת, סביר להניח שזה יגיע למצב הנורמלי?
וממה שאני מבינה, אין טעם לקבוע לאורתופדים נוספים. עליי פשוט לקבל את המצב כפי שהוא ולהבין שאין ביכולתי כאימא לעשות מאומה בנידון. אני צריכה שתגיד לי את זה כדי שאניח לנושא כי זה פשוט רודף אותי. יש לי נטייה להאשים את עצמי בכל דבר בגלל שבנותיי נולדו פגיות ואני פשוט צריכה שתגיד לי להרפות כדי שאני באמת ארפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)